Facebook Pixel Sportdog.gr | FCEV Vision 2030: Η Hyundai φέρνει την επανάσταση
Άλλα Σπορ
| 2018-12-13 08:46:00

FCEV Vision 2030: Η Hyundai φέρνει την επανάσταση

Sportdog Team
FCEV Vision 2030: Η Hyundai φέρνει την επανάσταση

Tο γκρουπ των Hyundai/Kia παραμένει σταθερό στο όραμά του περί ενεργειακών κυψελών.

Βάση του συγκεκριμένου προγράμματος οι Hyundai και Kia αναμένεται να αυξήσουν δραματικά την παραγωγή κυψελών καυσίμου με βάση το υδρογόνο, όπως αναφέρει το newsauto.gr. Ο Όμιλος Hyundai Motor έχει φιλόδοξα σχέδια και στοχεύει στην παραγωγή 700.000 κυψελών καυσίμου ετησίως μέχρι το 2030, εκ των οποίων οι 500.000 προορίζονται για οχήματα ανάλογης τεχνολογίας, ενώ οι υπόλοιπες 200.000 προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε αεροσκάφη και πλοία.

Η κορεατική εταιρεία αναμένει ότι η ζήτηση για οχήματα με κυψέλες καυσίμου θα αυξηθεί σημαντικά στο μέλλον σε περίπου 2 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το 2030. Για να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη ζήτηση, ο όμιλος και οι προμηθευτές του θα επενδύσουν ένα ποσό 5,9 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τομείς όπως η έρευνα και η ανάπτυξη κυψελών καυσίμου καθώς και η επέκταση των παραγωγικών μονάδων. 

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Hyundai Motor Group, Euisun Chung υπογράμμισε: «Θα επεκτείνουμε τον ρόλο μας πέρα ​​από τον τομέα των αυτοκινήτων και θα διαδραματίσουμε κεντρικό ρόλο στη μετάβαση της παγκόσμιας κοινωνίας προς την καθαρή ενέργεια, βοηθώντας το υδρογόνο να καταστεί μια οικονομικά βιώσιμη πηγή ενέργειας».

Ήδη η Hyundai ανακοίνωσε τα πλάνα της για τη βελτίωση των κυψελών που χρησιμοποιούνται στο μοντέλο Nexo, όπως επίσης ότι θέλει μέχρι το 2022 να αυξήσει την ετήσια παραγωγή οχημάτων της συγκεκριμένης τεχνολογίας από τις 3.000 στις 40.000 μονάδες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags