Facebook Pixel Sportdog.gr | Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Alonso;
Άλλα Σπορ
| 2019-01-04 20:30:00

Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Alonso;

Sportdog Team
Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Alonso;

Μετά από 17 σεζόν που περιλάμβαναν δύο παγκόσμια πρωταθλήματα, 32 νίκες, 22 pole, 23 ταχύτερους γύρους, 97 βάθρα και αμέτρητες μάχες ρόδα με ρόδα, ο Fernando Alonso αποτελεί (προσωρινά; ) παρελθόν από τη Formula 1.

Ποιος ήταν όμως ο σπουδαιότερος αντίπαλος σε αυτή την αξιοσημείωτη καριέρα του Ισπανού; Πιθανοί υποψήφιοι, πολλοί. Οι περισσότεροι εξ αυτών πρωταθλητές. Όμως εύλογα ο Alonso κατέληξε σε έναν…

«Προφανώς είναι δύσκολο να επιλέξεις έναν. Αν όμως πρέπει να καταλήξω σε ένα όνομα, αυτό θα ήταν του Michael Schumacher. Όχι για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Επειδή όταν έφτασα στη Formula 1, o Michael κυριαρχούσε στο σπορ. Είσαι στα go-kart και βλέπεις τον Michael να κερδίζει, τρέχεις σε διάφορες κατηγορίες και εξακολουθείς να βλέπεις τον Michael να κερδίζει, ώσπου φτάνεις να μάχεσαι ρόδα με ρόδα μαζί του. Εκείνες οι μάχες ήταν ξεχωριστές», είπε ο Alonso σε δηλώσεις του που φιλοξενούνται στο planetf1.com.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο παγκόσμιοι τίτλοι του 37χρονου από το Οβιέδο, αυτοί του 2005 και του 2006, ήρθαν με μεγαλύτερο αντίπαλο για το θρόνο, τον Schumacher.

Στη συνέχεια ο Alonso αναφέρθηκε και στο επίπεδο της σημερινής γενιάς οδηγών: «Νομίζω πως αυτή την εποχή έχουμε την πιο ταλαντούχα γενιά οδηγών. Διότι τώρα πια, όλοι οι οδηγοί είναι καλύτερα προετοιμασμένοι. Περνούν περισσότερο χρόνο στον προσομοιωτή, ανήκουν σε προγράμματα νέων οδηγών ομάδων, φτάνουν λοιπόν στην F1 έχοντας ήδη επίπεδο αδιανόητο για έναν πρωτοεμφανιζόμενο πριν από μία ή δύο δεκαετίες».

Πηγή: newsauto.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags