Facebook Pixel Sportdog.gr | Νέο μικρό Mercedes A-City το 2022
Άλλα Σπορ
| 2019-01-12 09:57:00

Νέο μικρό Mercedes A-City το 2022

Sportdog Team
Νέο μικρό Mercedes A-City το 2022

Η Mercedes-Benz παρουσίασε την CLA δεύτερης γενιάς στο Consumer Electronics Show του Las Vegas το 2019, υιοθετώντας κομψό σχεδιασμό και τεχνολογίες από την Α-Class. 

Η τελευταία είναι σήμερα το μικρότερο μοντέλο της μάρκας και δεν προσφέρεται καν ως hatchback στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα, αλλά η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να έχει στα σχέδια της να κατέβει ακόμη πιο κάτω από την Α-Class σε ορισμένες αγορές. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, η Mercedes σκέφτεται να κατασκευάσει ένα τρίθυρο hatcback το 2022, κάτω δηλαδή από την πεντάθυρη Α-Class. Το Baby Benz ονομάζεται πειραματικά A-City και θα βασίζεται σε μια μικρότερη εκδοχή της πλατφόρμας στην οποία πατά η Α-Class. Ενώ οι πληροφορίες είναι κάπως αόριστες, αυτό έχει νόημα, καθώς από τον περασμένο Οκτώβριο διέρρευσαν φήμες πως η Daimler θα μπορούσε να ¨παγώσει” την μάρκα Smart και να την αντικαταστήσει με ένα μίνι αυτοκίνητο της Mercedes που θα ανταγωνιζόταν ευθέως τα MINI και Audi A1.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πηγές αναφέρουν πως το νέο αυτοκίνητο πόλης θα μπορούσε να αποκτήσει και crossover έκδοση, η οποία θα κάνει ντεμπούτο ένα χρόνο μετά την A-City και θα αποκαλείται A-Adventure. Ο έξυπνος σχεδιασμός, η ψηλότερη ανάρτηση και η επένδυση του αμαξώματος από πλαστικά προστατευτικά προϊδεάζουν εκτός των άλλων και για light off road εξορμήσεις. Η λογική λέει ότι, αν πάρει το πράσινο φως αυτή η κίνηση, το νέο μικρό της Mercedes θα βασιστεί στην επόμενη γενιά της A-Class που θα ξεκινήσει να σχεδιάζεται σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα. Θα πρόκειται για μια αρθρωτή πλατφόρμα που θα επιτρέψει στους μηχανικούς της εταιρείας να την προσαρμόζουν περιστασιακά ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. Η φίρμα θα μπορούσε να χτίσει και άλλες παραλλαγές, όπως ένα ένα μικρό van.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags