Facebook Pixel Sportdog.gr | Toyota GR Supra Super GT concept: Αναστενάξτε πίστες…
Άλλα Σπορ
| 2019-01-12 14:12:00

Toyota GR Supra Super GT concept: Αναστενάξτε πίστες…

Sportdog Team
Toyota GR Supra Super GT concept: Αναστενάξτε πίστες…

Η παγκόσμια πρεμιέρα έγινε στο Tokyo Auto Salon.

Η Toyota θα παρουσιάσει επιτέλους την πολυαναμενόμενη Supra του 2020 στο Διεθνές Auto Show της Βόρειας Αμερικής στις 14 Ιανουαρίου, ωστόσο, η εταιρεία και πάλι δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην εμφάνιση ενός τελευταίου πρωτότυπου της Supra, πριν φυσικά από το μεγάλο επίσημο ντεμπούτο. Για να δούμε…

Η παγκόσμια πρεμιέρα έγινε στο Tokyo Auto Salon, το GR Supra Super GT concept είναι ένα υψηλών επιδόσεων αγωνιστικό αυτοκίνητο το οποίο θα ανταγωνιστεί στο πρωτάθλημα Super GT στην Ιαπωνία. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο θα ενταχθεί στους αγώνες τον επόμενο χρόνο στην κατηγορία GT 500 αντικαθιστώντας ουσιαστικά το Lexus LC.

Η Toyota Gazoo Racing δεν έλεγε πολλά για το πρωτότυπο, αλλά μοιάζει με το μοντέλο παραγωγής που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, δεδομένου ότι το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε για αγωνιστική χρήση, διαθέτει ορισμένες τροποποιήσεις. Ξεκινώντας από μπροστά, μπορούμε να δούμε ένα μεγάλο πρόσθιο σπόιλερ κάτω από τους προβολείς, οι τελευταίοι μάλιστα είναι παρόμοιοι με αυτούς που χρησιμοποιούνται στο μοντέλο παραγωγής. Το αυτοκίνητο είναι επίσης εξοπλισμένο με αεραγωγούς στα εμπρός φτερά, αεροδυναμικούς καθρέπτες και αγωνιστικούς τροχούς με ελαστικά Bridgestone.

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν πλευρικές ποδιές, μεγάλη πίσω πτέρυγα για κάθετη δύναμη αλλά και τη γνωστή κυματοειδή οροφή. Το πρωτότυπο διαθέτει επίσης ένα συμβατικό HANS αγωνιστικό κάθισμα και κλωβό ασφαλείας. Η Toyota Gazoo Racing δεν ανέφερε λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές του κινητήρα, σημειώστε πάντως ότι η Supra συμμετείχε στο πρωτάθλημα Grand Touring Car της Ιαπωνίας για 12 έτη εξασφαλίζοντας τον τίτλο τέσσερις φορές σε διαφορετικές μάλιστα περιστάσεις. Η αυτοκινητοβιομηχανία πρόσθεσε με στόμφο πως το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο όχι μόνο «θα προσφέρει χαρά σε μεγάλο αριθμό πελατών», αλλά θα «συμβάλει καταλυτικά στη δημιουργία ολοένα και καλύτερων αυτοκινήτων».

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags