Facebook Pixel Ford: Σπουδαίο αμάξι!
Άλλα Σπορ
| 2019-01-22 12:10:00

Το πρώτο Ford GT Heritage Edition δημοπρατήθηκε για $2.5 εκατ.

Sportdog Team
Το πρώτο Ford GT Heritage Edition δημοπρατήθηκε για $2.5 εκατ.

Τα έσοδα από την πώληση της επετειακής έκδοσης θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
 

Ford: Σπουδαίο αμάξι!

Το πρώτο Ford GT Heritage Edition πωλήθηκε έναντι $2.5 εκατομμυρίων δολαρίων στη δημοπρασία Barrett-Jackson στο Scottsdale, εκεί που λίγες μέρες πριν το Shelby Mustang GT500 με VIN001 δημοπρατήθηκε ένατι $1,1 εκατ.

Νικητής της δημοπρασίας και νέος ιδιοκτήτης του GT Heritage Edition αναδείχθηκε ο Rick Hendrick της Hendrick Motorsports, ο οποίος έχει το ελεύθερο από την Ford να πουλήσει το αυτοκίνητο όποτε θέλει, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες του υπεραυτοκινήτου που περιορίζονται από συμβόλαια, όπως γράφει το drive.gr.

Όπως συνέβη και με το Mustang, τα έσοδα από τη δημοπρασία της επετειακής έκδοσης του GT θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πιο συγκεκριμένα, τα χρήματα θα διατεθούν στην United Way for Southeaster Michigan, μια οργάνωση που υποστηρίζει οικογένειες σε προβληματικές περιοχές της πολιτείας, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους.

Οι διαφορές του συγκεκριμένου Heritage Edition με το "απλό" Ford GT αφορούν την παραδοσιακή αγωνιστική "φορεσιά" στα χρώματα της Gulf Racing που συνδυάζεται με άβαφο ανθρακόνημα στα A-Pillars και σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών πίσω από τις οποίες ξεπροβάλλουν πορτοκαλί δαγκάνες φρένων. Οι εξωτερικές αποχρώσεις όπως και ο αριθμός 9, αποτελούν φόρο τιμής στο αγωνιστικό Ford GT40 το οποίο κέρδισε στις 24 ώρες του Le Mans το 1968.

Στο εσωτερικό, βρίσκουμε επενδύσεις από ανθρακονήματα, Ebony Alcantara με γαλάζιες και πορτοκαλί ραφές, ρετρό σχεδιασμό των bucket καθισμάτων που παραπέμπει στο GT40 και μια αριθμημένη πλακέτα στο ταμπλό.

Στα μηχανικά μέρη δεν έχουμε αλλαγές, με τον twin-turbo V6 κινητήρας 3,5 λίτρων EcoBoost να αποδίδει 656 PS και ροπής και να συνεργάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags