Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Raikkonen προσέγγισε πρώτος την Alfa Romeo Sauber!
Άλλα Σπορ
| 2019-02-02 14:16:00

Ο Raikkonen προσέγγισε πρώτος την Alfa Romeo Sauber!

Sportdog Team
Ο Raikkonen προσέγγισε πρώτος την Alfa Romeo Sauber!

Φως στο πως προέκυψε η συνεργασία της Alfa Romeo Sauber με τον Kimi Raikkonen για την προσεχή αγωνιστική σεζόν, έριξε ο μάνατζερ του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2007, Steve Robertson.

Οι περισσότεροι θα περίμεναν η ελβετική ομάδα να εκμεταλλεύτηκε την αποχώρηση του Φινλανδού από τη Scuderia Ferrari. Όμως στην πραγματικότητα, ήταν ο «Iceman» αυτός που… «έσπασε τον πάγο»!

«Όταν ο Kimi ενημερώθηκε πως δεν θα έχει συμβόλαιο με τη Ferrari για την επόμενη χρονιά, έξανε την κίνησή του. Άνοιξε λοιπόν διάλογο σχετικά με το ενδεχόμενο να οδηγήσει για τη Sauber. Ο Kimi ήθελε να συνεχίσει. Είχε συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες της Sauber, μετά με τον Fred (Vasseur, τον διευθυντή της ομάδας) και τον Beat (Zehnder, τον team manager). Και το έχει πει και ο Fred, ότι σε εκείνη τη συνάντηση ο Kimi ήταν ξεκάθαρος για το τι ήθελε να κάνει την επόμενη σεζόν. Ήθελε να δει αν η ομάδα είχε τον ίδιο ενθουσιασμό. Και κατέληξαν πως έπρεπε να συνεργαστούν», είπε ο Robertson στο Formula1.com.

Έτσι ο 39χρονος επέστρεψε στην ομάδα με την οποία το 2001 ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1. Θα τρέξει με αυτή τις σεζόν 2019-2020 και φέτος θα έχει ως teammate τον -επίσης προερχόμενο από τη Ferrari- Antonio Giovinazzi.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags