07/02/19 - 15:28

Θα είναι το φετινό το τελευταίο GP στο Μεξικό;

Δυσοίωνο φαντάζει το μέλλον του Grand Prix της Formula 1 που διεξάγεται στο Autodromo Hermanos Rodrigues στην Πόλη του Μεξικού.

Sportdog Team
Θα είναι το φετινό το τελευταίο GP στο Μεξικό;
400views 0shares
TAGS

Παρότι ο αγώνας που επέστρεψε στο καλεντάρι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού κρίνεται άκρως επιτυχημένος, έχει άλλωστε βραβευτεί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια ως ο καλύτερος της χρονιάς από τη FIA, κινδυνεύει να διεξαχθεί για τελευταία φορά το 2019.

Κι αυτό για οικονομικούς λόγους καθώς η κυβέρνηση της χώρας της Κεντρικής Αμερικής θεωρεί πως τα 20 εκατομμύρια δολάρια που πληρώνει για το δικαίωμα φιλοξενίας Grand Prix της Formula 1, είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε άλλους τομείς.

Η πλευρά της Liberty Media φέρεται να έχει προτείνει νέο συμβόλαιο με αναθεωρημένους οικονομικούς όρους, που θα ξεκινά από το 2020. Σύμφωνα με το FormulaRapida.net η τελική απόφαση θα παρθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.

Πάντως ακόμα κι αν το Μεξικό αποφασίσει να βγει εκτός χορού, υπάρχουν προορισμοί που είναι σε αναμονή. Πέρα από τον αγώνα του Βιετνάμ που έχει ήδη ανακοινωθεί για το 2020, του χρόνου αναμένεται να δούμε μονοθέσια και στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Στην όλη εξίσωση θα πρέπει βέβαια να βάλουμε και το ενδεχόμενο να υπάρξει ιδιωτική πρωτοβουλία, κυρίως του εκατομμυριούχου Carlos Slim, που θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Πηγή: newsauto.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ