Facebook Pixel Sportdog.gr | Ποιος θα σώσει τη McLaren;
Άλλα Σπορ
| 2019-02-21 09:14:00

Ποιος θα σώσει τη McLaren;

Sportdog Team
Ποιος θα σώσει τη McLaren;

Η McLaren είναι μία από τις πιο ιστορικές αλλά και πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία της Formula 1.

Μετράει 12 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 8 τίτλους οδηγών, έχοντας περάσει περιόδους κυριαρχίας στις δεκαετίες του 80’ και του 90’. Όμως αυτές οι 182 νίκες αποτελούν εδώ και χρόνια μακρινή ανάμνηση.

Η McLaren έχει να πανηγυρίσει νίκη από το 2012, έχοντας περάσει έκτοτε δύο σεζόν μέτριες για τα δικά της δεδομένα όντας πέμπτη στην κατάταξη, τρεις απελπιστικές σεζόν στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Honda σε ότι αφορούσε στην παροχή υβριδικών μηχανών ενώ και το 2018, όπου πέρασε στο στρατόπεδο της Renault, παρέμεινε πολύ μακριά από τα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης.

Η προσπάθεια ανάκαμψης της McLaren φέρνει νέα πρόσωπα στο Ουόκινγκ, ανάμεσα στα οποία το πρώην αφεντικό του αγωνιστικού προγράμματος της Porsche, Andreas Seidl.

Ένας οδηγός που ξέρει καλά τις ικανότητες του Γερμανού αλλά και τις απαιτήσεις του νέου του ρόλου, είναι ο Mark Webber, που συνεργάστηκε μαζί του στην κοινή τους επιτυχημένη παρουσία στο πρόγραμμα LMP1 της Porsche.

Μιλώντας λοιπόν στο motorsport.com, ο 42χρονος Αυστραλός είπε: «Αν υπάρχει ένας άνθρωπος κατάλληλός για τη συγκεκριμένη δουλειά, είναι αυτός. Θα έχει δυναμική παρουσία εξ αρχής. Είναι εθισμένος στη δουλειά, εξαιρετικά ευφυής σε ότι αφορά στο τεχνικό κομμάτι της δουλειάς και πολύ καλός στη συνεργασία του με τους ανθρώπους. Είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους που έχω συνεργαστεί. Γνωριζόμαστε από το 2005, ήταν ο υπεύθυνος του κινητήρα μου στη Williams, όταν τότε είχε συνεργασία με τη BMW. Έκτοτε έχει κάνει σημαντικά βήματα στην καριέρα του. Είναι όμως ενθουσιασμένος για το νέο του ρόλου, αν και γνωρίζει το βάρος του εγχειρήματος».

Η McLaren θα έχει φέτος στο κόκπιτ τους Carlos Sainz Jr και Lando Norris.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags