Facebook Pixel BMW 3 Series: Κορυφαίο αμάξι!
Άλλα Σπορ
| 2019-04-21 10:43:00

Επίσημη πρώτη για την BMW 3 Long

Sportdog Team
Επίσημη πρώτη για την BMW 3 Long

Η έκδοση με μακρύ μεταξόνιο της BMW Σειράς 3 μπορεί να είχε αρχικά αποκαλυφθεί νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά θα κάνει ντεμπούτο επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης.

BMW 3 Series: Κορυφαίο αμάξι!

Η εξέλιξη της BMW 3 Series με μακρύ μεταξόνιο πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την κανονική σειρά 3, αλλά η μεγάλη διαφορά είναι ότι το αποκλειστικό μοντέλο της Κίνας είχε μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 11 cm αγγίζοντας τα 2961 mm. Έτσι το μήκος της προσεγγίζει τα 4829 mm καθιστώντας τη μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο όχημα της κατηγορίας.

Το διευρυμένο μεταξόνιο βελτιώνει μαζικά το χώρο των ποδιών κατά 4,3 cm για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων και οι πίσω πόρτες είναι ακριβώς 11 εκατοστά μεγαλύτερη από αυτές της κανονικής σειράς 3. Η BMW σχεδίασε επίσης νέα προσκέφαλα στο πίσω μέρος και δημιούργησε ένα νέο κεντρικό υποβραχιόνιο, το οποίο μπορεί να διπλώνεται μεταξύ των πίσω καθισμάτων. Μια φωτεινή λωρίδα περιγράμματος στο πίσω μέρος των μπροστινών καθισμάτων έχει επίσης ενσωματωθεί στην μεγαλύτερη συνολικά καμπίνα. Η “μακριά” 3άρα έχει ένα χώρο αποσκευών 480 λίτρων. Η BMW έχει δημιουργήσει μια πανοραμική γυάλινη οροφή για το επιμηκυμένο sedan και επίσης διαθέτει ένα σπορ δερμάτινο τιμόνι, αυτόματο κλιματισμό τριών ζωνών και ειδικό γυαλί για το παρμπρίζ προκειμένου να δημιουργήσει κορυφαία ηχομόνωση. Υπάρχει επίσης ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του “Welcome Light Carpet” του συστήματος φωτισμού περιβάλλοντος χώρου το οποίο καλωσορίζει τον οδηγό και τους επιβάτες καθώς εισέρχονται και εξέρχονται από το αυτοκίνητο. Φωτιζόμενες πλάκες στις πόρτες στο εμπρός και πίσω μέρος είναι επίσης παρούσες.

Η σειρά 3 Long θα πωληθεί αρχικά αποκλειστικά ως 325Li, θα συνοδεύεται από υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων με ισχύ 184 ίππους και ροπή 300 Nm. Αυτός ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο Steptronic οκτώ σχέσεων που στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς. Για να την καταστήσει όσο το δυνατόν ευκολότερη στη χρήση, η BMW έχει τοποθετήσει στο μεγάλο sedan σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης πεζών με λειτουργία αυτόματης πέδησης στην πόλη, σύστημα προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα και προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, προειδοποίηση πίσω σύγκρουσης και ειδοποίηση διασταυρούμενης κυκλοφορίας. Υπάρχει επίσης σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, το οποίο δύναται αυτόματα να σταθμεύει το αυτοκίνητο. Την κατασκευή της μεγάλης 3άρας ανέλαβε η BMW Brilliance Automotive στο εργοστάσιο της Tiexi στο Shenyang της επαρχίας Liaoning.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags