Facebook Pixel Toyota Yaris: Δοκιμές στο νέο μοντέλο!
Άλλα Σπορ
| 2019-04-28 10:09:00

Σε εντατικές δοκιμές το νέας γενιάς Toyota Yaris

Sportdog Team
Σε εντατικές δοκιμές το νέας γενιάς Toyota Yaris

H Toyota βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για την εξέλιξη του νέας γενιάς Yaris, με το ιαπωνικό σούπερ μίνι να δοκιμάζεται ήδη στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Toyota Yaris: Η σημαντικότερη αλλαγή του νέου Yaris σε σχέση με τον προκάτοχό του αποτελεί η υιοθέτηση της νέας πλατφόρμας TNGA, που τοποθετείται ήδη στα υβριδικά Prius, C-HR, Camry, καθώς και στη νέα Corolla.

Πιθανότατα η εφαρμογή της να προσφέρει μεγαλύτερες διαστάσεις στο αμάξωμα του Yaris, όπως και στο μεταξόνιο, εξασφαλίζοντας ένα πιο άνετο εσωτερικό, αυξημένη ακαμψία και μία διαφορετική οδηγική προσέγγιση, κάνοντάς το πιο συμμετοχικό. Από τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που μας έρχονται από την «Πράσινη Κόλαση», όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται η πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι το νέας γενιάς Yaris θα διαθέτει μία διαφορετική, πιο σπορ, σχεδιαστική γραμμή.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, η νέα πλατφόρμα είναι σχεδιασμένη για να μπορεί να δεχθεί μία μεγάλη γκάμα κινητήρων, ανάμεσά τους και υβριδικά σύνολα. Ακόμα δεν γνωρίζουμε εάν θα υπάρχει ηλεκτρική έκδοση EV, που ίσως να παρουσιαστεί λίγο μετά το επίσημο λανσάρισμά του μέσα στο 2020.

Σίγουρα το ιαπωνικό μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε μία νέα έκδοση με κωδικό GR, που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στην GR Sport και στην κορυφαία GRMN, με ισχύ κοντά στους 150 ίππους και αναβαθμίσεις σε πλαίσιο και ανάρτηση. Το νέο Toyota Yaris θα κάνει το ντεμπούτο του τον προσεχή Οκτώβριο, κατά την διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τόκιο, ενώ θα διατεθεί αρχικά στην τοπική αγορά και μέσα στο 2020 το αναμένουμε και στην Ευρώπη.



 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags