Facebook Pixel Sportdog.gr | Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Ο Μπότας... στη λήξη πήρε την pole position!
Άλλα Σπορ
| 2019-04-27 19:44:00

Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Ο Μπότας... στη λήξη πήρε την pole position!

Sportdog Team
Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Ο Μπότας... στη λήξη πήρε την pole position!

Δεν έχει αντίπαλο η Μερσέντες.

Μετά από εκπληκτική μάχη στον τελευταίο γρήγορο γύρο, ο Βάλτερι Μπότας «έκλεψε» την pole position από τον Λιούις Χάμιλτον, με τον Βρετανό να κλειδώνει και αυτό το 1-2 για την Μερσέντες. Τρίτος ο Φέτελ, έμεινε εκτός «μάχης» λόγω τρακαρίσματος ο Λεκλέρκ.

Είναι, πια, κλασικά και εικονογραφημένα: πριν από το εκάστοτε grand prix η Μερσέντες αρχίζει τη μηχανοκίνητη κλάψα, ισχυρίζεται πως η Φεράρι είναι 4 αγωνιστικούς αιώνες μπροστά της, η Ρεντ Μπουλ 2, η Ρενό 1 και η ίδια θα παλέψει με την Γουίλιαμς για την αποφυγή της τελευταίας θέσης.

Στις ελεύθερες δοκιμές παίζει εντέχνως κρυφτούλι και μετά, όταν έρχονται οι κατατακτήριες και οι αγώνες, αρχίζει να μοιράζει μεγάλες ποσότητες πόνου- όπερ εγένετο και στο Μπακού: η Φεράρι- και, πρωτίστως, ο Σαρλς Λεκλέρκ- έδειχνε πως είχε την ταχύτητα για να πάρει την pole, όμως γι' ακόμα μια φορά τ' Ασημένια Βέλη έβαλαν μπροστά το party mode, με τον Βάλτερι Μπότας να παίρνει, εν τέλει, την pole (8η στην καριέρα του), μπροστά από τον 2ο Χάμιλτον.

Τον 3ο χρόνο πίσω από τις 2 απλησίαστες Μερσέντες «έγραψε» ο Φέτελ, με τον Μαξ Φερστάπεν ν' ακολουθεί και τους Πέρεζ, Κβίατ, Νόρις (ακόμα ένα εκπληκτικό Σάββατο για τον μικρό...), Τζιοβινάτσι, Ράικονεν και Λεκλέρκ να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα των επεισοδιακών δοκιμών στο Μπακού, που διεκόπησαν δύο φορές λόγω των ατυχημάτων του Κουμπίτσα και του Λεκλέρκ!

Αύριο στις 15.10, λοιπόν, η Μερσέντες ξεκινά γι' ακόμα μία φορά με τα λευκά στην σκακιέρα και πηγαίνει για ένα ανέλπιστα εύκολο πρωτάθλημα, παρά τις προβλέψεις που έλεγαν ότι θα έχουμε... μακελειό φέτος.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags