Facebook Pixel Sportdog.gr | Ε, σε πιάνει... μία αηδία με τη Μερσέντες!
Άλλα Σπορ
| 2019-04-28 17:38:00

Ε, σε πιάνει... μία αηδία με τη Μερσέντες!

Sportdog Team
Ε, σε πιάνει... μία αηδία με τη Μερσέντες!

Ο Μπότας πήρε τη νίκη στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν.

Ξανά Μερσέντες: τα Ασημένια Βέλη έκαναν και πάλι... πλάκα στον ανταγωνισμό, με τον Βάλτερι Μπότας να παίρνει τη νίκη και τον Λιούις Χάμιλτον να συμπληρώνει το 4ο σερί 1-2 της ομάδας φέτος! Συμπλήρωσε το βάθρο ο Φέτελ.

Τυραννία, η: Τυραννία είναι ένα είδος πολιτεύματος στο οποίο την εξουσία παίρνει ένα άτομο, ο τύραννος, είτε δια της βίας είτε δια της απάτης.[1] Η εννοιολογική σημασία της λέξης έχει τις ρίζες της στο προελληνικό γλωσσικό υπόβαθρο που υπήρχε στις περιοχές του ελλαδικού χώρου πριν ακόμα και από την κάθοδο των Δωριέων.

Ή, απλούστερα, αυτό που κάνει η απίθανη Μερσέντες τα τελευταία 5 χρόνια σε ολόκληρο το γκριντ της F1, και ειδικά φέτος: τα Ασημένια Βέλη βρίσκονται σε άλλο αγωνιστικό πλανήτη και το απέδειξαν γι' ακόμα μία φορά σήμερα στο Μπακού, όπου και σημείωσαν το 4ο συνεχόμενο 1-2 στην σεζόν!

 

Μεγάλος νικητής του grand prix στο Αζερμπαϊτζάν ήταν ο «αλλαγμένος» φέτος Βάλτερι Μπότας. Ο Φινλανδός πιλότος ξεκίνησε στην pole, δέχτηκε... επίθεση από τον teammate του στην εκκίνηση, όμως άντεξε και πήρε την καρό σημαία με σχετική άνεση. Έτσι, έφτασε τις 2 νίκες (σε 4 grand prix) φέτος και δείχνει πως δε θ' αφήσει τον Λιούις Χάμιλτον να κάνει και πάλι περίπατο στην υπόθεση «τίτλος».

Στη 2η θέση τερμάτισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής που στους τελευταίους 5 γύρους πίεσε τον Μπότας, όμως εν τέλει δεν έκανε ποτέ την κίνηση να τον περάσει. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Φεράρι, με την Σκουντερία, ωστόσο, να δείχνει πως βρίσκεται πάρα πολύ πίσω από τη μεγάλη της αντίπαλο και δεν έχει τύχη (ούτε) για το φετινό πρωτάθλημα.

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν 4ος, με τον Σαρλ Λεκλέρκ να έρχεται 5ος (και να σημειώνει και τον ταχύτερο γύρο...), δείχνοντας πως αν εκκινούσε από πιο μπροστά- λόγω ατυχηματος δεν συμμετείχε καν στο Q3 χθες- θα μπορούσε να τα πάει πολύ καλύτερα.

Πέρεζ, Σάινθ, Νόρις, Στρολ, Ράικονεν (και πάλι στους βαθμούς ο Κίμι, αν και εκκινούσε από τα πιτ!) συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα ενός μετρίως μέτριου αγώνα, στον οποίο απλά επιβεβαιώθηκε η αδιανόητη κυριαρχία της Μερσέντες.

Αυτό που φαίνεται ν' αλλάζει φέτος, τουλάχιστον, είναι πως ο Μπότας δείχνει έτοιμος να κοιτάξει στα μάτια τον Χάμιλτον και να διεκδικήσει το στέμμα του πρωταθλητή.

Στην εξίσωση θα ήθελαν να μπουν οι δύο Φεράρι, αλλά... θα ήθελαν.

Όχι, η ασημένια τυραννία δεν είναι έτοιμη να «σπάσει» ακόμα.

Διαφωνεί κανείς;

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags