Facebook Pixel Sportdog.gr | Jaguar: Ετοιμάζει νέα ηλεκτρικά μοντέλα (ΦΩΤΟ)
Άλλα Σπορ
| 2019-05-26 14:03:00

Jaguar: Ετοιμάζει νέα ηλεκτρικά μοντέλα (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Jaguar: Ετοιμάζει νέα ηλεκτρικά μοντέλα (ΦΩΤΟ)

Η Jaguar επιβεβαίωσε ότι θα αναπτύξει νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα για να πλαισιώσουν το ηλεκτροκίνητο I-Pace που ήδη πωλείται.

Την αποκάλυψη πως η Jaguar ετοιμάζεται να δημιουργήσει γκάμα αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων έκανε σε συνέντευξή του, στο Auto Show της Νέας Υόρκης ο Ian Callum, όπως αναφέρει το newsauto.gr.

Ο επικεφαλής σχεδίασης της εταιρίας, δήλωσε ότι περισσότερα EVs (Electric Vehicles) βρίσκονται σε εξέλιξη και μάλιστα πρόκειται για εντελώς νέα μοντέλα, τα οποία θα κατασκευαστούν από την αρχή ως ηλεκτροκίνητα.

«Θα παράγουμε περισσότερα αυτοκίνητα, τα οποία κινούνται με μπαταρίες στη Jaguar. Φυσικά θα είναι καινούργια μοντέλα και μόνο ηλεκτρικά. Δεν γίνεται να προσθέσεις μπαταρίες, σε ένα όχημα και να το ονομάσεις ηλεκτρικό. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό», είπε ο Callum.

Ο Callum δεν έδωσε λεπτομέρειες για την μορφή των μοντέλων, που θα έρθουν. Από προηγούμενες αναφορές γνωρίζουμε ότι η επόμενη γενιά XJ θα μπορούσε να είναι ηλεκτρική. Το μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα Modular Longitudinal Architecture της Jaguar Land Rover, η οποία υποστηρίζει ICE, υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα.

Η κορυφαία Jag θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια μπαταρία των 100 kWh αντί της μονάδας των 90 kWh που χρησιμοποιεί η I-Pace, που κυκλοφορεί. Επιπλέον, το ηλεκτρικό sedan μπορεί να εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες τοποθετημένους στους τροχούς, με απόδοση πάνω από 200 ίππους.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags