Facebook Pixel Sportdog.gr | Θα αναλάβει τα ηνία της F1 ο Toto Wolff;
Άλλα Σπορ
| 2019-05-09 15:40:00

Θα αναλάβει τα ηνία της F1 ο Toto Wolff;

Sportdog Team
Θα αναλάβει τα ηνία της F1 ο Toto Wolff;

Ενώ ο μαγικός κόσμος της Formula 1 ετοιμάζεται για την επόμενη εντός πίστας μάχη στη Βαρκελώνη, ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο έχει προκύψει σχετικά με τη διοίκηση του σπορ.

Αυτό θέλει τον επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff, να αποτελεί τον βασικό υποψήφιο για τη θέση του CEO της F1 από το 2021! Το ντόμινο που παρουσιάστηκε από το RaceFans.com που επικαλείται υψηλά ιστάμενα πρόσωπα ως ανώνυμες πηγές, έχει ως εξής.

Ο Wolff διατηρεί το 30% των μετοχών της ομάδας Formula 1 της Mercedes. Ο Niki Lauda έχει το 10% και το υπόλοιπο 60% ανήκει στη γερμανική εταιρεία. Μετά από πέντε χρόνια κυριαρχίας στην υβριδική εποχή του σπορ, φέτος έχει ξεκινήσει καλύτερα από ποτέ! Όμως οι μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς που θα έρθουν το 2021, δεν αποκλείεται να αλλάξουν πλήρως τις ισορροπίες.

Μία άλλη ισορροπία που αλλάζει έχει να κάνει με τη διοίκηση της Daimler καθώς ο CEO Dieter Zetsche αναμένεται να αποχωρήσει σύντομα, με τον Ola Källenius να παίρνει τη θέση του. Με αυτόν, οι σχέσεις του Wolff φέρονται να μην είναι σε ιδανικό σημείο. Μάλιστα σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα η εμπλοκή στη Formula E αποτέλεσε επιθυμία του Källenius.

Την ίδια ώρα, o Chase Carey αναμένεται να αφήσει τη θέση του CEO στη Liberty Media από το τέλος του 2020 και θα διατηρήσει μόνο εκείνον του προέδρου. Εκτιμάται πως ο 65χρονος εκτιμά ιδιαίτερα τον Wolff και πως προκρίνει αυτή τη λύση για τη διαδοχή του.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags