Facebook Pixel Sportdog.gr | Mazda: Έρχονται εν σειρά εξακύλινδροι από τους Ιάπωνες (ΦΩΤΟ)
Άλλα Σπορ
| 2019-05-26 09:14:00

Mazda: Έρχονται εν σειρά εξακύλινδροι από τους Ιάπωνες (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Mazda: Έρχονται εν σειρά εξακύλινδροι από τους Ιάπωνες (ΦΩΤΟ)

Νέους εξακύλινδρους κινητήρες τεχνολογίας Skyactiv, βενζίνης αλλά και diesel φαίνεται πως έχει στα σκαριά η Mazda, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσαν οι Ιάπωνες σε οικονομική αναφορά που απευθύνεται στους επενδυτές της εταιρίας.

Ειδικότερα, στην εν λόγω αναφορά οι Ιάπωνες, χωρίς να το διατυμπανίζουν, κάνουν λόγο για μια νέα γενιά εν σειρά εξακύλινδρων κινητήρων τεχνολογίας Skyactiv (Χ για τα μοτέρ βενζίνης και D για τα πετρελαίου). Αυτοί οι κινητήρες αναφέρεται ότι θα τοποθετούνται στα μελλοντικά της αυτοκίνητα κατά τον διαμήκη άξονα, όπως αναφέρει το newsauto.gr.

Στην οικονομική αναφορά γίνεται παράλληλα λόγος για την εξέλιξη ενός ήπιου υβριδικού συστήματος αλλά και για την εξέλιξη που θα κάνει η Mazda για τα δικά της συστήματα ηλεκτροκίνησης. Τον δικό της δρόμο στο μέλλον θα ακολουθήσει και η σχεδιαστική φιλοσοφία “Kodo” που θα συνεχίζει να εξελίσσεται και να “ωριμάζει” όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αναφορά.

Οι Ιάπωνες φαίνεται παράλληλα να σχεδιάζουν αυτούς τους κινητήρες για τα μεγαλύτερα σε μέγεθος αυτοκίνητά τους για τα οποία έχουν στα σκαριά και τετρακίνηση (i-Activ AWD), ήπιες υβριδικές εκδόσεις αλλά και plug-in υβριδικά.

Η Mazda επιβεβαίωσε την εξέλιξη των νέων εξακύλινδρων κινητήρων στην ιστοσελίδα Jalopnik στην οποία και δήλωσε με ανακοίνωσή της: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε αυτούς τους νέους κινητήρες στα μελλοντικά μας οχήματα καθώς συνεχίζουμε τον δρόμο μας προς το premium (σ.σ. προς τα premium προϊόντα). Ξέρουμε ότι οι φίλοι μας θα θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο συγκεκριμένα μοντέλα, τεχνικά χαρακτηριστικά και λανσαρίσματα θα αποκαλυφθούν τις κατάλληλες ημερομηνίες.”

Τα νέα μοντέλα της Mazda με τους νέους κινητήρες αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά την επόμενη πενταετία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags