Facebook Pixel Sportdog.gr | Η Mazda εξελίσσει εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες Skyactiv-X
Άλλα Σπορ
| 2019-05-24 10:15:00

Η Mazda εξελίσσει εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες Skyactiv-X

Sportdog Team
Η Mazda εξελίσσει εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες Skyactiv-X

Μαζί με τεχνολογία για ήπια υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα.
 

Η Mazda, στα πλαίσια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2019 ανακοίνωσε πως εξελίσσει δύο νέους εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες με τεχνολογία Skyactiv-X, έναν βενζίνης και έναν πετρελαίου. Παράλληλα η εταιρεία ετοιμάζει ήπια-υβριδικές και αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των μοντέλων της, όπως αναφέρει το drive.gr.

Οι νέοι εξακύλινδροι κινητήρες πιθανότατα θα τοποθετηθούν στα μεγαλύτερα μοντέλα της Mazda, συμπεριλαμβάνοντας τη νέα γενιά του Mazda 6 και τα μεγάλα SUV της γκάμας της. Η τεχνολογία Skyactiv-X αφορά το σύστημα SCCI (Spark Controlled Compression Ignition, δηλαδή ελεγχόμενη έναυση με συμπίεση του μείγματος, αλλά και με σπινθήρα, συνδυάζοντας έτσι την οικονομία ενός κινητήρα ντίζελ με τις επιδόσεις και τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων ενός βενζινοκινητήρα.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο Jalopnik: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που τα μελλοντικά μας μοντέλα θα χρησιμοποιήσουν αυτούς τους κινητήρες συνεχίζοντας την πορεία μας προς τις premium κατηγορίες. Γνωρίζουμε πως οι φίλοι της Mazda θα θέλουν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες, όμως τα μοντέλα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η εμπορική διάθεση θα ανακοινωθούν την κατάλληλη στιγμή.»

Να θυμίσουμε πως ο τετρακύλινδρος Skyactiv-X χωρητικότητας 2,0 λίτρων με απόδοση 181 PS θα κάνει πρεμιέρα σύντομα στην αγορά της Ευρώπης κάτω από το καπό του νέου Mazda 3.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags