Facebook Pixel Sportdog.gr | Επανέρχεται με 1.000 άλογα η Ferrari Testarossa;
Άλλα Σπορ
| 2019-05-18 15:01:00

Επανέρχεται με 1.000 άλογα η Ferrari Testarossa;

Sportdog Team
Επανέρχεται με 1.000 άλογα η Ferrari Testarossa;

Ένα όνομα που έχει γράψει τη δική του ιστορία στην αυτοκίνηση, αυτό της Testarossa φαίνεται ότι σχεδιάζει να επαναφέρει η Ferrari, «προικίζοντας» έτσι ένα νέο supercar που ετοιμάζει.

Η πληροφορία για την επικείμενη παρουσίαση της νέας Ferrari Testarossa έρχεται από έναν μεγάλο συλλέκτη αυτοκινήτων της μάρκας, ο οποίος αποτελεί μέλος μιας κλειστής ομάδας πολύ πλούσιων πελατών της Ferrari.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτόν, σε ένα πρόσφατο δείπνο που διοργάνωσε η Ferrari και στο οποίο έδωσε το παρών, αποκαλύφθηκε πάνω στη συζήτηση ότι η κορυφαία ιταλική εταιρεία ετοιμάζει τη νέα Testarossa, προσφέροντάς της 1.000 άλογα ισχύος από V12 μοτέρ.

Προς το παρόν και πέρα από τα παραπάνω δεν υπάρχει κάποια άλλη πληροφορία για τη νέα Testarossa, το όνομα της οποίας φαίνεται ότι επανέρχεται στη γκάμα της Ferrari μετά από 30 χρόνια.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη Ferrari Testarossa λανσαρίστηκε το 1984 φέροντας έναν V12 κινητήρα βενζίνης 4,9 λίτρων με απόδοση 390 ίππων, Στην έκδοση 512 TR που παρουσιάστηκε το 1992 η ισχύς ανέβηκε στους 434 ίππους, προσφέροντας 0-100 km/h σε 4,8 sec.Συνολικά, από το 1984 έως και το 1996 που παρήχθη, η Ferrari κατασκεύασε σχεδόν 10.000 Testarossa, καθιστώντας την έτσι ως ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της πρόσφατης ιστορίας της.

Υπάρχει βέβαια και μια περίπτωση όλα τα παραπάνω να μην αφορούν ένα νέο μοντέλο παραγωγής της Ferrari, αλλά ένα μοντέλο που θα τοποθετηθεί στη νέα σειρά Icona περιορισμένης παραγωγής της μάρκας, στην οποία εντάσσονται αυτοκίνητα τα οποία αποτελούν την μοντέρνα εκδοχή των αγωνιστικών Ferrari της δεκαετίας του ’50.

Ήδη, με την πρόσφατη παρουσίαση των Monza SP1 και SP2, η Ferrari μας σύστησε τη νέα αυτή σειρά μοντέλων της, η οποία δεν αποκλείεται να εμπλουτιστεί λοιπόν περαιτέρω με ένα ακόμη αυτοκίνητο που θα παραπέμπει στην περίφημη αγωνιστική 250 Testa Rossa του 1957.

Εάν αυτό συμβεί τελικά, τότε θα μιλάμε για ένα πολύ ειδικό αυτοκίνητο της σειράς Icona και όχι για το νέο supercar της Ferrari. Σε κάθε περίπτωση, το τι θα συμβεί τελικά, θα το γνωρίζουμε μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα…

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags