Facebook Pixel Sportdog.gr | Το νέο αγωνιστικό όπλο της Toyota στο 24h Le Mans
Άλλα Σπορ
| 2019-06-15 10:47:00

Το νέο αγωνιστικό όπλο της Toyota στο 24h Le Mans

Sportdog Team
Το νέο αγωνιστικό όπλο της Toyota στο 24h Le Mans

H Toyota επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), δίνοντάς μας παράλληλα μία πρώτη εικόνα του επόμενού της αγωνιστικού για το θεσμό!

Η ιαπωνική ομάδα είχε ήδη ανακοινώσει τη συμμετοχή της στη σεζόν 2019-2010, που θα είναι και η τελευταία της κατηγορίας LMP1 που όλοι γνωρίζομαι. Κατηγορία που αντικαθίσταται από το 2020 με τη νέα κατηγορία των hypercars.

Εκεί λοιπόν, η TOYOTA GAZOO Racing θα τρέχει με ένα υβριδικό πρωτότυπο που θα βασίζεται στο GR Super Sport το οποίο, όπως και η αγωνιστική του εκδοχή, βρίσκεται στο στάδιο σχεδιασμού και εξέλιξης. Μάλιστα πάνω σε αυτά τα project δουλεύουν και οι τρεις βάσεις της μάρκας, σε Toyota City, Higashi-Fuji και Κολωνία.

Το όνομα αυτού του αγωνιστικού οχήματος θα γνωστοποιηθεί προσεχώς ενώ του χρόνου θα αρχίσουν και οι δοκιμές του στην πίστα.

Ο πρόεδρος της GAZOO Racing, Shigeki Tomoyama, είπε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιβεβαιώνουμε τη συνέχιση της παρουσίας μας σε αγώνες αντοχής, πέραν της ολοκλήρωσης της περιόδου των σημερινών κανονισμών. Θέλω να ευχαριστήσω την ACO και τη FIA που δούλεψαν σκληρά για να οριστικοποιήσουν τους νέους κανονισμούς, που ελπίζουμε να φέρουν μία νέα, χρυσή εποχή στο σπορ, με πολλούς κατασκευαστές στο WEC και τον 24ωρο αγώνα του Μαν».

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags