Facebook Pixel Sportdog.gr | Volvo: Θωρακισμένο XC90 για μισό εκατομμύριο (ΦΩΤΟ)
Άλλα Σπορ
| 2019-07-09 14:48:00

Volvo: Θωρακισμένο XC90 για μισό εκατομμύριο (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Volvo: Θωρακισμένο XC90 για μισό εκατομμύριο (ΦΩΤΟ)


Η Volvo αποκαλύπτει μια καινούργια έκδοση του XC90 στην οποία, εξωτερικά δεν αλλάζει τίποτα. Κατά τα λοιπά, της πρόσθεσαν τουλάχιστον 2,5 τόνους, καθώς είναι θωρακισμένη.
 

Volvo επενδύει στην αγορά των οχημάτων προστασίας με το XC90, θωρακισμένο και πιστοποιημένο πια κατά VPAM VR8. Κωδικός που πιστοποιεί ότι η μετασκευή έγινε σύμφωνα με το πρόσφατο και ανώτατο επίπεδο βαλλιστικής προστασίας, drive.gr.



Σύμφωνα με την πιστοποίηση, αυτό το XC90 μπορεί επομένως να αντέχει σε βολίδες διαμετρήματος 7,62x39 mm και σε μονή βολή εκρηκτικού βλήματος 20 mm. Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με βαριά θωράκιση και προστασία, καθώς τα ειδικά πάνελ της καροσερί και η ειδική «τζαμαρία» ανέβασαν το βάρος του XC90 στους 4,5 τόνους.

Τη βάση για το VR8 XC90 αποτελεί το XC90 T6 AWD, το οποίο στη συνέχεια μετασκευάζεται από τον Γερμανό σπεσιαλίστα του είδους, Trasco. Το μεγάλο SUV υιοθετεί κράμα χάλυβα πάχους ενός πόντου, ενώ τα παράθυρα έχουν πάχος 50 mm!

Τόσο οι άξονες όσο και τα φρένα έχουν τροποποιηθεί για να υποστηρίξουν τα 4.490 κιλά αυτού του Volvo XC90 που προορίζεται κυρίως για τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη. Oύτε η Volvo ούτε η Trasco αναφέρουν τιμή στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, αλλά οι συνάδελφοί μας στο Autoexpress μιλούν για 450.000 στερλίνες, δηλαδή περισσότερα από 500 χιλιάρικα σε ευρώ.

Αυτό το XC90 θα δώσει ώθηση για τα δέοντα και σε άλλα μοντέλα της ευρύτερης γκάμας των σουηδικών SUV. Η Volvo ήδη εργάζεται αυτή τη στιγμή πάνω σε XC60 και σε XC90 με ελαφρύτερη θωράκιση με επιπλέον κόστος περίπου 40.000 ευρώ σε σύγκριση με την τιμή του στάνταρ μοντέλου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags