Facebook Pixel Sportdog.gr | Porsche: Tο αυτοκίνητο θα «βλέπει» ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες
Άλλα Σπορ
| 2019-08-22 10:39:00

Porsche: Tο αυτοκίνητο θα «βλέπει» ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες

Sportdog Team
Porsche: Tο αυτοκίνητο θα «βλέπει» ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες

Η Porsche ανακοίνωσε ότι αυξάνει το μερίδιό της στην Ισραηλινή TriEye, μια εταιρεία η οποία έχει εξελίξει μια ειδική τεχνολογία που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να «βλέπει» ακόμη και σε συνθήκες ομίχλης, καταρρακτώδους βροχής κ.ο.κ.

Η τεχνολογία που έχει εξελίξει η TriEye χρησιμοποιεί ειδικούς αισθητήρες υπέρυθρων (SWIR), που χρησιμοποιούνται από τα συστήματα υποβοήθησης και αυτόνομης οδήγησης του αυτοκινήτου ώστε να μην επηρεάζονται από τις πλέον δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Κατά συνέπεια, το σύστημα της TriEye εγγυάται την κανονική λειτουργία των παραπάνω συστημάτων ακόμη και όταν το αυτοκίνητο κινείται σε δρόμους περιορισμένης ή και καθόλου ορατότητας, με άμεσο αντίκτυπο στην ασφάλεια των επιβατών του.

Η TriEye ιδρύθηκε το 2017 στο Ισραήλ σε συνεργασία με το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, έχοντας ως κύριο αντικείμενό της την έρευνα και εξέλιξη στο πεδίο της Νανοφωτονικής τεχνολογίας. Η Porsche, μέσω της Porsche Ventures είχε ήδη επενδύσει στην TriEye με το ξεκίνημα της Ισραηλινής εταιρείας και πλέον αυξάνει το μερίδιό της, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνεται το αντίτιμο αλλά και το ποσοστό που κατέχει πλέον η γερμανική φίρμα.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags