Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτό είναι το νέο Audi A5 (ΦΩΤΟ)
Άλλα Σπορ
| 2019-09-14 14:10:00

Αυτό είναι το νέο Audi A5 (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Αυτό είναι το νέο Audi A5 (ΦΩΤΟ)

Sportive, δυναμικό αλλά πάντα κομψό, το ανανεωμένο Audi A5, κάνει την πρώτη του εμφάνιση λίγο πριν την έκθεση αυτοκινήτου στην Φρανκφούρτη.

Το Audi A5 Sportback, το A5 Coupé και το A5 Cabriolet ανανεώθηκαν. Διαθέτουν τώρα νέα εμφάνιση, καθώς και την πρωτοποριακή λειτουργία MMI touch. Η ήπια υβριδική τεχνολογία προσφέρει μεγαλύτερη άνεση, ενώ ταυτόχρονα μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τους ρύπους. Ο κινητήρας 3.0 TDI τώρα εφοδιάζεται με ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή και ηλεκτρικό σύστημα 48 V (στο Audi S5 Sportback), όπως αναφέρει το newsauto.gr.

Το facelift για το A5 είναι γενικό και σημαίνει ότι όλες οι παραλλαγές του μοντέλου έχουν αλλαγές. Τα A5 Coupé, Cabriolet, Sportback και S5 Coupé και S5 Sportback έχουν κυρίως αισθητικές βελτιώσεις. Όπως έγινε και με το Α4, οι… επεμβάσεις έγιναν κυρίως στο εμπρός μέρος και είναι πέντε τα σημεία όπου συναντάμε τις μεγαλύτερες αλλαγές (εξωτερικά, στα φώτα LED, στο infotainment, στην ηλεκτρική υποβοήθηση του κινητήρα και το ήπιο υβριδικό σύστημα).

Η μάσκα «Singelframe» (μονού μπλογκ) έχει τώρα αεραγωγούς (όπως το A4) ακριβώς πάνω από το σήμα της Audi. Σύμφωνα με την Audi, αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που είχε το Sport Quattro το 1984. Επιπλέον, ο μπροστινός προφυλακτήρας έχει τροποποιημένη διάταξη και νέα φωτιστικά σώματα. Το A5 είναι τώρα εξοπλισμένο με φωτισμό LED ως στάνταρ.

Η Audi βάζει τα νέα Matrix LED στον έξτρα εξοπλισμό και ενσωματώνει στα LED φανάρια και τα φλας (δείκτες κατεύθυνσης). Στο εσωτερικό, με το σύστημα αφής MMI ελέγχετε το σύστημα πολυμέσων, που σύμφωνα με την Audi, είναι τώρα πιο γρήγορο και άμεσο και με καλύτερα γραφικά. Στην κεντρικής κονσόλας υπάρχει τώρα οθόνη αφής 10,1 ιντσών. Φυσικά είναι διαθέσιμα (στον έξτρα εξοπλισμό) το virtual cockpit και το head-up display.

Η μάσκα «Singelframe» (μονού μπλογκ) έχει τώρα αεραγωγούς (όπως το A4) ακριβώς πάνω από το σήμα της Audi. Σύμφωνα με την Audi, αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που είχε το Sport Quattro το 1984. Επιπλέον, ο μπροστινός προφυλακτήρας έχει τροποποιημένη διάταξη και νέα φωτιστικά σώματα. Το A5 είναι τώρα εξοπλισμένο με φωτισμό LED ως στάνταρ. Η Audi βάζει τα νέα Matrix LED στον έξτρα εξοπλισμό και ενσωματώνει στα LED φανάρια και τα φλας (δείκτες κατεύθυνσης). Στο εσωτερικό, με το σύστημα αφής MMI ελέγχετε το σύστημα πολυμέσων, που σύμφωνα με την Audi, είναι τώρα πιο γρήγορο και άμεσο και με καλύτερα γραφικά. Στην κεντρικής κονσόλας υπάρχει τώρα οθόνη αφής 10,1 ιντσών. Φυσικά είναι διαθέσιμα (στον έξτρα εξοπλισμό) το virtual cockpit και το head-up display.

Όσο αφορά την κίνηση σχεδόν όλοι οι κινητήρες TFSI και TDI θα έχουν ηλεκτρική… βοήθεια από ένα ήπιο υβριδικό σύστημα. Αυτό βοηθά να πληρούν τα τελευταία πρότυπα εκπομπών ρύπων αλλά και να έχουν επιπλέον δύναμη με λιγότερη κατανάλωση καυσίμου. Τα κιβώτια ταχυτήτων S tronic (7τάχυτο) και tiptronic (8τάχυτο) είναι standard. The μοντέλα S5 θα έχουν και αυτά facelift. Η κίνηση των sport, Coupé και Sportback, γίνεται από τον 3.000 κ.εκ. TDI κινητήρα diesel με τους 347 ίππους και τα 700 Nm ροπής.Η Audi θα ανοίξει τα βιβλία παραγγελιών μέσα στο φθινόπωρο, οι τιμές θα ανακοινωθούν αργότερα. Η παράδοση των νέων αυτοκινήτων ξεκινά αμέσως μετά το νέο έτος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags