Facebook Pixel Sportdog.gr | Σύστημα φόρτισης 800 Volt για τα Hyundai και Kia
Άλλα Σπορ
| 2019-09-14 09:48:00

Σύστημα φόρτισης 800 Volt για τα Hyundai και Kia

Sportdog Team
Σύστημα φόρτισης 800 Volt για τα Hyundai και Kia

Με μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη στην τεχνολογία των ηλεκτρικών τους αυτοκινήτων, οι Hyundai και Kia θα κάνουν προσιτή τη δυνατότητα ταχύτατης φόρτισης με το σύστημα των 800 Volt.

Από το 2021 τα ηλεκτρικά μοντέλα των Hyundai και Kia, θα εφοδιάζονται με σύστημα φόρτισης 800 Volt, το οποίο θα επιτρέπει τη χρήση σταθμών με δυνατότητα έως και 350 kilowatts, όπως αναφέρει το newsauto.gr.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να μπορούν τόσο η Hyundai, όσο και η Kia να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας, οι δύο Κορεάτικες εταιρείες επένδυσαν στην κοινοπραξία Ionity. Η κοινοπραξία αυτή, ιδρύθηκε από τις BMW, Daimler, Ford και VW Group και ως στόχο, έχει θέσει τη βελτίωση του δικτύου φόρτισης αλλά και τη διεύρυνση της διαθεσιμότητάς τους στην Ευρώπη.

Μέχρι στιγμής, οι σταθμοί φόρτισης της Ionity είναι 140 στην Ευρώπη, ενώ ετοιμάζονται πάνω από 50 επιπλέον. Στο πλάνο της κοινοπραξίας, περιλαμβάνονται 400 σημεία ταχείας φόρτισης μέχρι το 2020, με στόχο να υπάρχει ένα κάθε 120 χιλιόμετρα στους μεγαλύτερους δρόμους της Ευρωπαϊκής ηπείρου. Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το ποια μοντέλα των Hyundai και Kia θα έχουν το σύστημα των 800 Volt αλλά σίγουρα έχουμε να δούμε πολλά και ενδιαφέροντα νέα και από τις δύο στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags