Facebook Pixel Sportdog.gr | Η Honda βλέπει και σπορ ηλεκτρικά μοντέλα (ΦΩΤΟ)
Άλλα Σπορ
| 2019-09-18 08:23:00

Η Honda βλέπει και σπορ ηλεκτρικά μοντέλα (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Η Honda βλέπει και σπορ ηλεκτρικά μοντέλα (ΦΩΤΟ)

Η πλατφόρμα των ηλεκτρικών μοντέλων της Honda θα μπορούσε να υποστηρίξει και σπορ εκδόσεις οι οποίες όμως δεν θα σχετίζονται με το Honda e.

Το νέο ηλεκτρικό Honda e έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον μεταξύ των παραδοσιακών οπαδών της ιαπωνικής εταιρίας και όχι μόνο. Όχι μόνο γιατί αποτελεί την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική προσπάθεια της Honda αλλά και επειδή καταθέτει μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση για ένα ηλεκτρικό μοντέλο με χρηστικό αστικό χαρακτήρα, όπως αναφέρει το newsauto.gr.

Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις απόδοσης με την ισχυρότερη των 151 ίππων να έχει 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 8’’ και αυτονομία της τάξης των 185 χιλιομέτρων. Ωστόσο παρά τις σβέλτες επιδόσεις οι άνθρωποι της Honda έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα έχει κάποια σπορτίφ απόχρωση. Επίσης έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο για κάποια καθαρόαιμα σπορ εκδοχή Type R.

Ωστόσο ο επικεφαλής εξέλιξης Kohei Hitomi σε πρόσφατη συνέντευξη του έχει δηλώσει πως η ηλεκτρική πλατφόρμα της Honda θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για μοντέλα με ξεκάθαρο σπορ χαρακτήρα αφού άλλωστε προσφέρει και μια αρκετά υποσχόμενη πισωκίνητη διάταξη. Θα θυμίσουμε μάλιστα το κουπέ πρωτότυπο Honda Sports EV Concept που είχε παρουσιαστεί πριν κάποια χρόνια και είχε τύχει θερμής υποδοχής, δείχνοντας πως η ιαπωνική εταιρία έχει πιθανότατα στα σχέδιά της μοντέλα αντίστοιχης φιλοσοφίας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags