Facebook Pixel Sportdog.gr | Η Audi εξελίσσει ένα ηλεκτρικό τετράθυρο κουπέ
Άλλα Σπορ
| 2019-10-05 12:38:00

Η Audi εξελίσσει ένα ηλεκτρικό τετράθυρο κουπέ

Sportdog Team
Η Audi εξελίσσει ένα ηλεκτρικό τετράθυρο κουπέ

Το νέο μοντέλο της Audi θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα PPE, η οποία έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Porsche.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το εργοστάσιο, το νέο μοντέλο θα μοιάζει αρκετά με ένα αντίστοιχο A5 Sportback, με κουπέ χαρακτηριστικά, ενώ θα διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ, όντας ένα από τα 20 EV μοντέλα που έχει ανακοινώσει η Audi ότι θα δημιουργήσει μέχρι το 2025.

Η βάση για τη δημιουργία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είναι η πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE), που για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθεί σε μοντέλο της εταιρείας και θα αντικαταστήσει την J1 στην οποία βασίζεται η Porsche Taycan και την ειδικά διαμορφωμένη MLB, την οποία χρησιμοποιεί το Audi e-Tron Quattro. Όπως καταλάβατε, η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική μπορεί να τοποθετηθεί σε διαφορετικών κατηγοριών οχήματα, ανεξαρτήτως μήκους και μετατροχίων.

Διαθέτει επίσης ηλεκτρικό σύστημα 800V με δυνατότητα φόρτισης 350 kW, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες, με τη μεγαλύτερη να μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως και 480 km. Το πλαίσιο έχει σχεδιαστεί για να διαθέτει αρχικά έναν κινητήρα στον πίσω άξονα, με τη δυνατότητα να τοποθετηθεί και ένας δεύτερος στον εμπρός άξονα, προσφέροντας ένα εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης. Επίσης μπορεί να δεχθεί συστήματα όπως τετραδιεύθυνση και torque vectoring, δύο στοιχεία όπου δεν υπάρχουν στην πλατφόρμα MEB, η οποία έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα από την VW.

Πηγή: newsauto.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags