Facebook Pixel Sportdog.gr | Denza X: Κινέζικο SUV σχεδιασμένο από την Mercedes-Benz (ΦΩΤΟ)
Άλλα Σπορ
| 2019-10-17 15:37:00

Denza X: Κινέζικο SUV σχεδιασμένο από την Mercedes-Benz (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Denza X: Κινέζικο SUV σχεδιασμένο από την Mercedes-Benz (ΦΩΤΟ)

Διαθέσιμο σε επαναφορτιζόμενη υβριδική και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.
 

Η κινεζική εταιρεία Denza που είναι προιόν συνεργασίας μεταξύ της BYD και της Daimler, παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του Denza X, ένα επταθέσιο SUV σχεδιασμένο από την Mercedes-Benz, όπως αναφέρει το drive.gr.

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, οι σχεδιαστές της Mercedes-Benz έκαναν πολύ καλή δουλειά, με το κινεζικό SUV να έχει μοντέρνα και αρκετά premium εμφάνιση.

Οι διαφορές σε σχέση με το πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί λίγους μήνες νωρίτερα εντοπίζονται στους προφυλακτήρες που απέκτησαν πιο συμβατικές εισαγωγές αέρα, τις κανονικές χειρολαβές στις πόρτες και τα λιγότερο φουτουριστικά γραφικά LED στα εμπρός και πίσω φώτα.

Η εταιρεία δεν έδωσε ακόμα στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το εσωτερικό του Denza X όμως γνωρίζουμε πως θα είναι επταθέσιο και θα έχει ψηφιακό πίνακα οργάνων με μια μεγάλη οθόνη αφής στο ταμπλό.

Το στυλάτο μοντέλο μοιράζεται τα μηχανικά του μέρη με το κινέζικο BYD Tang και θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις - ως επαναφορτιζόμενο υβριδικό (PHEV) και ως ηλεκτρικό. Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 245 PS που κινεί τον πίσω άξονα και μια μεγάλη μπαταρία που της χαρίζει αυτονομία 500 km. Για όσους θέλουν κάτι πιο ισχυρό, υπάρχει η τετρακίνητη επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση που συνδυάζει υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων με δύο ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε άξονα) και έχει συνδυαστική απόδοση 400 PS προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε κάτω από 5". Η εμπορική πορεία του Denza X θα ξεκινήσει στην κινεζική αγορά από τις αρχές του 2020.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags