Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτή είναι η νέα BMW M2 CS (ΦΩΤΟ)
Άλλα Σπορ
| 2019-11-10 15:14:00

Αυτή είναι η νέα BMW M2 CS (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Αυτή είναι η νέα BMW M2 CS (ΦΩΤΟ)

Η απόλυτη έκδοση της M2 με το πρόθεμα Competition Sport έρχεται με περισσότερη δύναμη και "πισταδόρικο" χαρακτήρα.
 

Η BMW M2 CS (Competition Sport) αποκαλύφθηκε από επίσημες φωτογραφίες που δημοσίευσε η σελίδα Jalopnik μαζί με τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου που αποτελεί το "κύκνειο άσμα"  της σημερινής 2 Series Coupe, όπως αναφέρει το drive.gr.

Όπως γνωρίζαμε και από τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει πρόσφατα, κάτω από το καπό βρίσκεται ο εξακύλινδρος twin-turbo κινητήρας 3,0 λίτρων, με αυξημένη απόδοση που φτάνει τους 450 PS και τα 550 Nm ροπής. Ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων στέλνει τη δύναμη στον πίσω άξονα, ενώ προαιρετικά θα είναι διαθέσιμο και το αυτόματο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη.

Η αύξηση της ισχύος κατά 40 PS σε σύγκριση με την BMW M2 Competition έχει θετικό αντίκτυπο και στις επιδόσεις, με την επιτάχυνση 0-97 km/h να ολοκληρώνεται κατά σε 4,0" με το χειροκίνητο και σε μόλις 3,8" με το αυτόματο κιβώτιο. Όσο για την τελική ταχύτητα, πιθανότατα θα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 280 km/h.

Η ειδική έκδοση εξοπλίζεται επίσης με ενεργή ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα (προαιρετικά carbon ceramic), ελαστικά επιδόσεων Michelin Pilot Sport Cup 2 και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη εξάτμιση M Performance.

Εξωτερικά, η έκδοση CS ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες M2 χάρη στο νέο ανθρακονημάτινο καπό με την περίτεχνη εσοχή γύρω από το φούσκωμα, το πρόσθετο σπλίτερ στον εμπρός προφυλακτήρα, την οροφή, τους καθρέπτες, την διακριτική αεροτομή και τον διαχύτη που είναι κατασκευασμένα από άβαφα ανθρακονήματα.

Νέες είναι και οι ζάντες που θα είναι διαθέσιμες σε χρυσή ή μαύρη απόχρωση και κρύβουν πίσω τους τις κόκκινες δαγκάνες φρένων. Όσο για το αμάξωμα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στις αποχρώσεις Alpine White, Misano Blue, Hockenheim Silver και Saphire Black.

Στην καμπίνα κυριαρχούν οι επενδύσεις από Alcantara σε ταμπλό, τιμόνι και καθίσματα, οι κόκκινες ραφές, η επιγραφή CS μπροστά από τον συνοδηγό και τα ανθρακονήματα στις πόρτες και το κεντρικό τούνελ. Τα σπορ καθίσματα με τις χαρακτηριστικές εσοχές στις πλάτες τους προέρχονται από την M4 Competition.

Η παραγωγή της M2 CS θα είναι περιορισμένη σε 2.200 μονάδες ενώ η BMW ετοιμάζει και την αγωνιστική έκδοση M2 CS Racing.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags