Facebook Pixel Sportdog.gr | Aspark Owl: Ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο με 2.012 PS
Άλλα Σπορ
| 2019-11-16 11:36:00

Aspark Owl: Ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο με 2.012 PS

Sportdog Team
Aspark Owl: Ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο με 2.012 PS

Η έκδοση παραγωγής του Owl επιταχύνει από τα 0-97km/h σε 1,69"!
 

Η ιαπωνική εταιρεία Aspark παρουσίασε στην έκθεση του Dubai την έκδοση παραγωγής του Owl, το οποίο με 2.012 PS κατακτά τον τίτλο του ισχυρότερου ηλεκτρικού υπεραυτοκινήτου στον κόσμο. Το μοντέλο που αποτελεί εξέλιξη του πρωτοτύπου που είχαμε δει το 2017 στη Φρανκφούρτη, θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 50 μονάδων με τιμή €2,9 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρει το drive.gr.

Το Aspark Owl βασίζεται σε ένα monocoque σασί από ανθρακονήματα που ζυγίζει 120 kg με επιπλέον υποστηρικτικές δομές από ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από CFRP και ζυγίζει 180 kg. Έτσι, το συνολικό βάρος του υπεραυτοκινήτου διαμορφώνεται στα 1.900 kg.

Τέσσερις ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν συνδυαστικά 1.480 kW (2.012 PS) και 2.000 Nm ροπής, χαρίζοντας επιτάχυνση 0-97 km/h σε μόλις 1,69" - έναν αριθμό ρεκόρ για μοντέλο παραγωγής - ενώ τα 0-300 km/h έρχονται σε 10,6". Όσο για την τελική ταχύτητα, η εταιρεία ανακοινώνει 400 km/h.

Μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητας 64 kWh χαρίζει αυτονομία 450 km σύμφωνα όμως με τις μετρήσεις του παλαιότερου κύκλου NEDC. Το σύστημα πέδησης αποτελείται από carbon-κεραμικούς δίσκους με δεκαπίστονες δαγκάνες εμπρός και τετραπίστονες πίσω. Η ρυθμιζόμενη με υδραυλικό σύστημα ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω, έχει τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις που μεταβάλλουν την απόσταση από το έδαφος μεταξύ 80 mm και 160 mm.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο σχεδιασμός του Owl εκφράζει κομψότητα, ομορφιά και θηλυκότητα. Το ύψος των 99 cm (κάτω από 1 μέτρο) το καθιστά ένα από τα πιο χαμηλά μοντέλα που κυκλοφορούν στους δρόμους ενώ κοιτώντας το από το προφίλ, αρκετά περίεργο μοιάζει το σχήμα της ουράς που βρίσκεται το ίδιο χαμηλά με τη μάσκα (κάτι που είναι εφικτό λόγω απουσίας θερμικού μοτέρ). Κατά τα άλλα ξεχωρίζουν οι ζάντες 21" σε χρυσή απόχρωση, και οι μεγάλες εσοχές πίσω από τα εμπρός φτερά.

Οι αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπο που είχαμε δει το 2017 στη Φρανκφούρτη εντοπίζονται στους νέους εξωτερικούς καθρέπτες με ενσωματωμένες κάμερες, τα πλευρικά παράθυρα που πλέον είναι ανοιγόμενα και την ενεργή πίσω αεροτομή (αντί για σταθερή) που ανυψώνεται αυτόματα σε ταχύτητες άνω των 100 km/h.

Η είσοδος στο χειροποίητο εσωτερικό γίνεται ευκολότερη χάρη στις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω μαζί με ένα τμήμα της οροφής. Εκεί θα βρούμε τέσσερις οθόνες, Navigation, κλιματισμό, κάμερα οπισθοπορείας, ambient φωτισμό και διακόπτες στην οροφή που παραπέμπουν σε cockpit αεροσκάφους.

Η παραγωγή του Aspark Owl θα λάβει χώρα στο Τορίνο (Ιταλία) με τη βοήθεια της εταιρείας Manifattura Automobili Torino, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν από το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, όποιος ενδιαφέρεται να παραγγείλει το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητων των 2,9 εκατομμυρίων ευρώ, χρειάζεται να καταθέσει προκαταβολή 50.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags