Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Λουίς Χάμιλτον στα 35 του είναι ο απόλυτης πρωταθλητής στην F1
Άλλα Σπορ
| 2020-01-07 17:44:00

Ο Λουίς Χάμιλτον στα 35 του είναι ο απόλυτης πρωταθλητής στην F1

Sportdog Team
Ο Λουίς Χάμιλτον στα 35 του είναι ο απόλυτης πρωταθλητής στην F1

Μόλις ένας τίτλος έχει μείνει στον Βρετανό για να πίασει την κορυφή δίπλα στον Μίκαελ Σουμάχερ

Η σεζόν της Formula 1 για το 2019 έδειχνε εξαρχής ότι θα είναι μία από τις πιο περίεργες χρονιές που έχει ζήσει ο Lewis Hamilton. Πιο παράξενη κι από το 2016, όταν είχε χάσει τον τίτλο από τον Γερμανό Nico Rosberg, έναν οδηγό που έτρεχε κι αυτός με τα χρώματα της Mercedes. Η Ferrari έδειχνε πανέτοιμη να επανέλθει στην κορυφή με όπλο το δίδυμο των Sebastian Vettel και Charles Leclerc ενώ όλος ο κόσμος στοιχημάτιζε υπέρ της. Τελικά, όμως, τίποτα δεν εξελίχθηκε όπως οι περισσότεροι περίμεναν να εξελιχθεί.

Η Mercedes κυριάρχησε από την αρχή, κερδίζοντας πολλές φορές με άνεση εκμεταλλευόμενη τα λάθη των αντιπάλων. Σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε στους πρώτους πέντε αγώνες είχε τόσους βαθμούς που κανείς δεν αμφισβητούσε το γεγονός ότι θα κόψει πρώτη το νήμα. Αντίστοιχα, ο Lewis Hamilton είχε μαζέψει πολύ γρήγορες έξι νίκες και δύο δεύτερες θέσεις, με συνεπές αποτέλεσμα να θεωρείται αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Lewis Hamilton, ο αιώνιος πρωταθλητής

Η απόλυτη κυριαρχία της γερμανικής ομάδας σταδιακά μειώθηκε, μετά το καλοκαίρι η Ferrari εμφάνισε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο -το πρόσωπο, δηλαδή, που όλοι περίμεναν να δουν από την αρχή της σεζόν- και μείωσε αισθητά τη διαφορά. Ήταν, όμως, πια πολύ αργά. Η πλάστιγγα είχε γείρει για τα καλά προς την πλευρά της Mercedes, και με μόνο πέντε αγώνες να απομένουν δεν μπορούσαν να γίνουν θαύματα. Ο Hamilton άφησε ανεκμετάλλευτο το πρώτο match ball που του δόθηκε στο Μεξικό, στο grand prix των Η.Π.Α όμως (όπου ο Valtteri Bottas, επίσης οδηγός της Mercedes, τερμάτισε πρώτος) έκανε αυτό που όλοι περίμεναν να κάνει: Στέφθηκε για έκτη φορά πρωταθλητής της Formula 1.

35 χρονών, 6 παγκόσμιοι τίτλοι

Γεννημένος στις 7 Ιανουαρίου του 1985 στο Στίβενεϊτζ του Ηνωμένυ Βασίλειου, ο πολυνίκης Βρετανός οδηγός είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα που εμφανίστηκαν ποτέ στους αγώνες αυτοκινήτων. Μάλιστα, όταν κέρδισε τον έκτο τίτλο του και έκανε το three-peat (2017,2018,2019) άφησε πίσω του ακόμα και τον θρυλικό Αργεντινό Juan Manuel Fangio. Σήμερα, μόνο ο Michael Schumacher (7 τίτλοι) βρίσκεται πιο ψηλά από εκείνον στη λίστα των παγκόσμιων πρωταθλητών. Μυθικά ονόματα όπως ο Ayrton Senna ή ο Niki Lauda έχουν λιγότερα πρωταθλήματα από ότι ο Lewis Hamilton.

Ο Hamilton σε αριθμούς

Lewis Hamilton παγκόσμιος πρωταθλητής f1

Συμμετοχές σε Grand Prix: 248

Ντεμπούτο σε Grand Prix: 2007

Νίκες: 83 (ο Schumacher έχει 91)

Πρώτη νίκη: Καναδάς 2007

Pole Position: 87 (ο Schumacher είναι δεύτερος με 68)

Πρώτη pole position: Καναδάς 2007

Βάθρο: 149 φορές (ο Schumacher είναι πρώτος με 155)

Πρώτη φορά στο βάθρο: Αυστραλία 2007

Πόντοι: 3,3881 (ο Vettel ακολουθεί με 2,975)

Παγκόσμιοι Τίτλοι: 6

Πρώτος Παγκόσμιος Τίτλος: 2008

 

Αν τα κατορθώματα του Schumacher έμοιαζαν απλησίαστα και αδύνατα να επαναληφθούν, η σεζόν 2019 της Formula 1 μας θύμισε για άλλη μία φορά ότι όταν μία ομάδα έχει το κατάλληλο δίδυμο οδηγών τα πάντα μπορούν να συμβούν. Κάπως έτσι λίγο παλιότερα ο Sebastian Vettel στέφθηκε τέσσερις φορές πρωταθλητής ενώ, αντίστοιχα, ο Hamilton είναι έτοιμος να σπάσει όλα τα ρεκόρ. Το σερί του είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί και του χρόνου άλλωστε. Τελικά, το μόνο πράγμα που μπορεί να ανακατέψει την τράπουλα είναι οι πολλές και σοβαρές αλλαγές στους κανονισμούς που έχουν ανακοινωθεί για τη σεζόν 2021.

 

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags