Facebook Pixel Sportdog.gr | Koenigsegg: Έχει βάλει στόχο να σπάσει το φράγμα των 500 km/h;
Άλλα Σπορ
| 2020-01-21 14:58:00

Koenigsegg: Έχει βάλει στόχο να σπάσει το φράγμα των 500 km/h;

Sportdog Team
Koenigsegg: Έχει βάλει στόχο να σπάσει το φράγμα των 500 km/h;

Φήμες για νέο πρωτότυπο Mission 500 που θα παρουσιαστεί στην έκθεση Γενεύης τον Μάρτιο.
 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του the supercar blog, η Koenigsegg ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρωτότυπο Mission 500 στην έκθεση Γενεύης, το οποίο θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας της Bugatti Chiron Super Sport 300+, όπως αναφέρει το drive.gr.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από το το ασύλληπτο ρεκόρ 490,48 km/h (304,77 mph) της Bugatti και τους ισχυρισμούς ότι η Chiron Super Sport 300+ θα μπορούσε να πιάσει ακόμα και τα 515 km/h στη Νεβάδα, υψηλόβαθμο στέλεγχος της Koenigsegg είχε αναφέρει πως μια ειδική έκδοση του Jesko θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 482,8 km/h (300 mph). Αυτές τις δηλώσεις σκοπεύει να επιβεβαιώσει η σουηδική φίρμα στη Γενεύη, με το όνομα του πρωτοτύπου Mission 500 να μας προϊδεάζει για 500 km/h!

Οι πληροφορίες για το νέο υπεραυτοκίνητο της Koenigsegg είναι περιορισμένες όμως γνωρίζουμε το ότι θα βασίζεται στο Jesko. Μάλιστα οι πηγές του the supercar blog κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα στο φετινό στάντ της Koenigsegg στη Γενεύη τα οποία θα περιλαμβάνουν 2 ακόμη νέα μοντέλα!

Μένει να δούμε αν η Koenigsegg θα πάρει πίσω την αίγλη της Bugatti με ένα νέο ρεκόρ. Μέχρι στιγμής πάντως, το επίσημο ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής ανήκει στο Koenigsegg Agera RS με μέγιστη ταχύτητα 457,9 km/h σε μία κατεύθυνση και επιβεβαιωμένη μέση ταχύτητα 447,2 km/h σε δύο αντίθετες κατευθύνσεις καθώς η Bugatti Chiron Super Sport 300+ είχε δοκιμαστεί μόνο προς μία κατεύθυνση.

Εκτός από τις Bugatti και Koenigsegg, στο κυνήγι του απόλυτου ρεκόρ ταχύτητας συμμετέχουν επίσης η Hennessey με το Venom F5 και η SSC με το Tuatara αν και οι δύο αμερικανικές εταιρείες δε φαίνεται να είναι έτοιμες για κάποια κίνηση στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags