Facebook Pixel Sportdog.gr | "Έρχεται" η νέα Alfa Romeo Giulia GTA με 620 ίππους (ΦΩΤΟ)
Άλλα Σπορ
| 2020-01-27 08:51:00

"Έρχεται" η νέα Alfa Romeo Giulia GTA με 620 ίππους (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
"Έρχεται" η νέα Alfa Romeo Giulia GTA με 620 ίππους (ΦΩΤΟ)

Η Alfa Romeo είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει μία έκδοση της Giulia με τα εμβληματικά αρχικά GΤΑ και απόδοση 620 ίππων με αφορμή την επέτειο των 110 χρόνων της το προσεχές καλοκαίρι.

Την είδηση της επικείμενης έλευσης της νέας Alfa Romeo Giulia GTA μετέδωσε για πρώτη φορά ο αμερικανικός ιστότοπος Mopar Insider επικαλούμενος πηγές με γνώση στο όλο θέμα προερχόμενες από το εσωτερικό της ιταλικής εταιρείας, σύμφωνα με το 4troxoi.gr

Προς το παρόν, πάντως, οι επίσημοι εκπρόσωποι της μιλανέζικης φίρμας δεν επιβεβαιώνουν, ούτε όμως και διαψεύδουν, το σχετικό δημοσίευμα κρατώντας ερμητικά κλειστά τα χαρτιά τους αναφορικά με το τι ακριβώς πρόκειται να αποκαλύψουν στις 24 Ιουνίου στην Ιταλία στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Μιλάνο με αφορμή τα 110ά γενέθλια της εταιρείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mopar Insider, η αναβίωση του ονόματος GTA στο «σώμα» της Alfa Romeo Giulia θα έχει στο επίκεντρό της μια ακόμα πιο δυνατή εκδοχή του υπερτροφοδτούμενου V6 κινητήρα των 2,9 λίτρων της Ferrari που κινεί τις εκδόσεις QV. Για την περίσταση, μάλιστα, η τελευταία αναμένεται να αγγίξει ή και να ξεπεράσει οριακά τους 620 ίππους, ενώ ανάλογα αναμένονται τα κέρδη και σε ροπή.

Η κίνηση θα συνεχίζει να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, πιθανότητα με την αρωγή ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης με μηχανική εμπλοκή, και την αρωγή του αυτόματου κιβωτίου των 8 σχέσεων της ZF.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το βάρος του αυτοκινήτου αναμένεται μειωμένο σε σχέση με την απλή QV, αλλά μόλις για 20 περίπου κιλά.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον οι παραπάνω πληροφορίες επιβεβαιωθούν, η νέα Alfa Romeo GTA θα είναι μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής στη γκάμα της ιταλική μπερλίνας – ακριβώς όπως συμβαίνει και με την έκδοση Racing Edition.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags