Facebook Pixel "Ποιος Ιλιέφσκι;"
Μπάσκετ
| 2011-02-16 18:41:00

"Ποιος Ιλιέφσκι;"

"Ποιος Ιλιέφσκι;"

Τον... Κινέζο έκανε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τις φήμες περί απόκτησης του Βλάντο Ιλιέφσκι, λέγοντας οτι "έχω τους παίκτες μου κι αυτό είναι εκείνο που με ενδιαφέρει"...

Αρχικά, ο "Ζοτς" τόνισε για το ματς της Πέμπτης με την Κάχα Λαμποράλ: "Γνωρίζουμε πως αύριο είναι ματς-"κλειδί" για εμάς. Πρέπει να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε με περισσότερους από 7 πόντους. Θα έχουμε έτσι πολύ καλές πιθανότητες να περάσουμε στον επόμενο γύρο».

«Σε ό,τι αφορά την Κάχα Λαμποράλ, γνωρίζουμε τα πάντα γι' αυτή λόγω της πρώτης αναμέτρησης στη Βιτόρια, αλλά και του Copa del Rey. Είναι καλή ομάδα, αλλά νομίζω πως έχουμε την ποιότητα που χρειάζεται για να πετύχουμε. Δε θα είναι εύκολο ματς. Θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση και στα 40 λεπτά. "Κλειδί" θα είναι η άμυνά μας. Επίσης σημαντικό είναι να μη κάνουμε λάθη. Σε κάθε λάθος στη Βιτόρια μας τιμωρούσαν με καλάθι στον αιφνιδιασμό.

Έχουμε πει μεταξύ μας ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα φάουλ, αν θέλουμε να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Στη Βιτόρια τελειώσαμε δύο περιόδους με μόλις 3 φάουλ. Τι να συζητάμε για άμυνα, αν δεν κάνεις τα απαραίτητα φάουλ;».

Για τον κόσμο, είπε: «Ελπίζω ο κόσμος να έρθει αύριο, να μας βοηθήσει. Είναι ματς-"κλειδί". Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά. Όλοι είναι καλά, εκτός από Μάριτς και Καϊμακόγλου. Ελπίζω, δηλαδή. Θα δούμε τι θα γίνει στην προπόνηση...».

Για τον τρόπο παιχνιδιού κόντρα στους Βάσκους, τόνισε: «Πρόθεσή μας είναι να παίξουμε σκληρή άμυνα και να μη τους αφήσουμε αβίαστα σουτ. Επίσης να μη τους αφήσουμε εύκολα καλάθια από διείσδυση. Να κάνουμε αμυντικό rotation. Πρέπει να προστατεύσουμε και το καλάθι μας, να μην αφήσουμε αμυντικά ριμπάουντ. Δε νομίζω πως είναι ο χώρος να μιλήσουμε ακριβώς για την άμυνα. Πάντα αναλύουμε πολλά, αλλά δεν είναι εύκολο να λες σε μία συνέντευξη Τύπου όλες τις λεπτομέρειες».

Έχουμε κάνει καλή προπόνηση. Είδαμε και τα 40 λεπτά στη Βιτόρια, κάναμε ανάλυση με τους παίκτες. Χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση. Όσο για το κίνητρο, αν δεν έχει σ' αυτό το ματς κίνητρο, πού θα έχει; Την απάντηση θα την έχουμε αύριο».

Αναφορικά με το σενάριο από τη Σλοβενία για τον Βλάντο Ιλιέφσκι: «Για ποιον; Τι να πω; Τι να πω για κάτι για το οποίο δεν έχω ιδέα; Το 'χω ξαναπεί. Έμαθα χθες από τον Ανδρέα (σ.σ. Πιστιόλης, βοηθός προπονητής) ότι ήταν στην Ελλάδα ο Λάνγκφορντ. Ήταν μία πληροφορία που δεν την γνώριζα. Δεν το ήξερα και δε με ενδιαφέρει. Έχω τους παίκτες μου κι αυτό είναι εκείνο που με ενδιαφέρει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags