Facebook Pixel Έπαιζε στο ΣΕΦ αλλά… ήταν στην Πόλη
| 2011-02-20 19:57:00

Έπαιζε στο ΣΕΦ αλλά… ήταν στην Πόλη

Έπαιζε στο ΣΕΦ αλλά… ήταν στην Πόλη

Ο Ολυμπιακός νίκησε 92-76 το Μαρούσι στο ΣΕΦ στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Α1, αλλά πιο πολύ οι παίκτες του Ίβκοβιτς φάνηκε να σκέφτονται το κρίσιμο ματς με την Ούλκερ/Φενέρμπαχτσε…

Κέρδος για τους ερυθρόλευκους ήταν η εμφάνιση των Πελεκάνου και Παπανικολάου, ο οποίος είχε 19π (8/11 2π, 3/3 βολές) αλλά είχε και άξιο συμπαραστάτη τον Ζόραν Ερτσεγκ με 15π.

Ο Παπανικολάου αγωνίστηκε για μεγάλο διάστημα και ήταν αρκετά αποτελεσματικός στην επίθεση αποτελώντας μια αξιόπιστη λύση των περιφερειακών που τον έψαχναν με κάθε ευκαιρία για να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Αρκετά θετικός ήταν επίσης, ο Μιχάλης Πελεκάνος που πίεσε στην άμυνα και τα πήγε πολύ καλά επίθεση παίρνοντας λίγες προσπάθειες.

Το Μαρούσι κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ μέχρι το 4’ (4-5), αλλά έπειτα οι απουσίες δεν του επέτρεψαν να ακολουθήσει το γρήγορο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» με συνέπεια να αρχίσει να κυνηγάει το σκορ από νωρίς (14-5, 7’). Οι δυο Πορτορικάνοι (Χουέρτας και Κλεμέντε) τα πήγαν αρκετά καλά στη δεύτερη περίοδο και έτσι ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά πάνω από το +15 (38-23, 16’).

Ο Γλυνιαδάκης ξεκίνησε το ματς ως σέντερ για τον Ολυμπιακό, αλλά αργότερα ο Ίβκοβιτς δοκίμασε και τους Μαυροκεφαλίδη, Έρτσεγκ σε αυτή τη θέση προσδοκώντας να βρει την κατάλληλη χημεία ενόψει της απουσίας του Μπουρούση.

Ο Νεστέροβιτς έμεινε στον πάγκο και έτσι οι Μπόγιτς και Μπάγκαριτς πλήγωναν τη φροντ λάιν των «ερυθρολεύκων», αφού πλεονεκτούσαν σε όγκο και δύναμη. Το Μαρούσι κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να μένει κοντά στο σκορ και να μειώσει μάλιστα στο -6 (47-41) στο 24’.

Ο Ολυμπιακός δεν αντέδρασε δυναμικά και έτσι πέρα από ένα μικρό ξέσπασμα που έφερε το +11 (59-48, 27’), το Μαρούσι πλησίασε και πάλι στο σκορ (61-55, 29’) βρίσκοντας σκορ και από τον Γιάννη Γκαγκαλούδη που έδωσε ρυθμό στην ομάδα του.

Οι «ερυθρόλευκοι» έλεγχαν τα ριμπάουντ παρά τα χαμηλά σχήματα που είχαν συνεχώς στο παρκέ και με αιχμή του δόρατος το κατά συνθήκη δίδυμο της φροντ λάιν, Μαυροκεφαλίδη και Έρτσεγκ. Περιορίζοντας τις απώλειες στην άμυνα, οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με +17 (72-55) στο 32’.

Το Μαρούσι δεν παράτησε το ματς αποδεικνύοντας τον χαρακτήρα που έχει ως ομάδα και μείωσε σε 77-67 στο 35’, αλλά δεν είχε δυνάμεις και λύσεις για να επανέλθει ξανά στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός κατάφερε λοιπόν, να κερδίσει χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα με 92-76 κοιτώντας πια το ματς της προσεχούς Πέμπτης με την Φενερμπαχτσέ για την Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 43-33, 68-55, 92-76

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags