Facebook Pixel Το Αιγάλεω της Μακεδονίας
| 2012-07-21 14:14:00

Το Αιγάλεω της Μακεδονίας

Το Αιγάλεω της Μακεδονίας

H είδηση είναι εκπληκτική μέσα στην ασημαντότητά της: το χρεοκοπημένο Μαρούσι και το Αιγάλεω τοποθετήθηκαν στον… Βόρειο Ομιλο της νέας Β' Εθνικής. Γράφει ο Νίκος Παπαδογιάννης.

Παρέα με τον Ηρακλή, τη ΜΕΝΤ, τον Αίαντα Ευόσμου, το Στρατώνι και άλλες 5 ομάδες της Μακεδονίας (και της Θεσσαλίας).

Προτιμήθηκε αυτή η μάλλον γελοία λύση, παρά η πρόχειρη αναδιάρθρωση της κατηγορίας. Οχι, ο Ιωνικός Ιωνίας που μετέχει στον ίδιο Ομιλο δεν έχει σχέση με κάποιον από τους Ιωνικούς του Νότου…

Ο Πανελλήνιος αναστήθηκε εκ νεκρών και δηλώθηκε στο πρωτάθλημα της Α2, όπως και η ταλαίπωρη ΑΕΚ. Άλλες ιστορικές ομάδες που αγωνίζονταν μέχρι προχθές στη μεγάλη κατηγορία αναζητούνται μέσω του... Ερυθρού Σταυρού.

Απομένει να δούμε ποιες -και πόσες- θα στελεχώσουν την καινούργια Α1, όπου το φέσι αποτελεί αναπόσπαστο αξεσουάρ της εθνικής ενδυμασίας και η φτώχεια τρόπο ζωής. Πολλές από τις ΚΑΕ που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα αναπνέουν με τεχνητό οξυγόνο και ψάχνουν στρώμα για να συγκρατήσουν την ελεύθερη πτώση, στην οποία βρίσκονται από καιρό.

Οταν υποβληθούν οι φάκελοι αδειοδότησης, θα γελάσει κάθε πικραμένος και θα κλάψει κάθε αιθεροβάμων. Ολο και κάποιος από τους πάμπτωχους θα εισπράξει απαγορευτικό, όλο και κάποιος φιλόδοξος επιλαχών από την Α2 θα βάλει το ένα πόδι στο ασανσέρ, όλο και κάποια «Ομάδα Α» ή «Ομάδα Β» θα μπει στην κληρωτίδα του ΕΣΑΚΕ.

Αγαπητέ κύριε Χαλβατζάκη, σας εύχομαι καλή θητεία και καλά ξεμπερδέματα. Ελπίζω να μην αφήσετε κι εσείς για τον Οκτώβριο τη διαπραγμάτευση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όπως συνήθιζε ο προκάτοχός σας.

Αν μη τι άλλο, παραμένουν αναμμένες οι σπίθες προόδου και αισιοδοξίας στα βασανισμένα κάστρα της ελληνικής επαρχίας. Η Πάτρα επιστρέφει καμαρωτή χάρη στον παλιό καλό Απόλλωνα, η Ρόδος συνεχίζει τον δρόμο της έστω χωρίς ευρωπαϊκό κοστούμι, το Ρέθυμνο με την Καβάλα κρατούν ψηλά τα λάβαρά τους.

Οι Ίκαροι Σερρών κατέχουν την πρώτη θέση στη λίστα αναμονής, ενώ στις «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» της Α2 συναντάμε ομάδες από τη Λευκάδα, την Τρίπολη, το Ηράκλειο, τον Λαγκαδά, τα Τρίκαλα, τον Βόλο. Το επόμενο βήμα θα είναι να βρουν στέγη σε αυτούς τους συλλόγους ταλέντα από τις γύρω περιοχές, ώστε να αποκτήσουν και λόγο ύπαρξης τα μικρά πρωταθλήματα, διάβολε!

Στην Α2 της επόμενης περιόδου θα αγωνίζεται μόνο ένας κοινοτικός σε κάθε ομάδα, ενώ θεσμοθετείται η υποχρεωτική παρουσία τεσσάρων Ελλήνων πιτσιρικάδων (κάτω των 22 ετών) στη δωδεκάδα. Στην Α1, όμως, πάμε για 4 Αμερικανούς και 2 Ευρωπαίους σε κάθε ομάδα. Το νέο πρωτάθλημα θα είναι η χαρά του μάνατζερ και ο υδροβιότοπος του…Πίου.

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags