Facebook Pixel «Δεν κωλώνουμε, φέρτε μας τηv Μπαρτσελόνα»
Μπάσκετ
| 2011-02-24 21:49:00

«Δεν κωλώνουμε, φέρτε μας τηv Μπαρτσελόνα»

«Δεν κωλώνουμε, φέρτε μας τηv Μπαρτσελόνα»

Ο Μάικ Μπατίστ παραδέχεται σε δηλώσεις του πως θα είναι ντροπή για τον Παναθηναϊκό να αποκλειστεί από την Ευρωλίγκα, ωστόσο σημειώνει πως ανυπομονεί για το ματς με τη Μάλαγα, ενώ προσθέτει πως δεν φοβάται να παίξει στην επόμενη φάση με την Μπαρτσελόνα.
 

Αναλυτικά η συνέντευξη του στο sport24.gr:

Η κόρνα της γραμματείας ηχεί για τελευταία φορά και το φωτεινό ταμπλό στο ΟΑΚΑ δείχνει... 67-68 υπέρ της Λιέτουβος Ρίτας. Τι σκέφτεσαι;

 "Σκέφτομαι ότι δεν έπρεπε να επιτρέψουμε στη Λιέτουβος να φύγει νικήτρια από την έδρα μας. Περνά από το μυαλό μου η επικράτηση επί της Κάχα Λαμποράλ και λέω στον εαυτό μου, ότι... ΟΚ, δεν καταφέραμε να καλύψουμε το -7 του πρώτου αγώνα, αλλά παίξαμε εκπληκτική άμυνα, ενώ στην επίθεση δεν είχαμε ίχνος δισταγμού. Σκέφτομαι, τέλος, ότι θα είναι ντροπή αν αποκλειστούμε από τη συνέχεια της Ευρωλίγκας και τι ατμόσφαιρα θα αντικρίσω στα αποδυτήρια".

 Τι ατμόσφαιρα αντίκρισες τελικά;

 "Σκυμμένα κεφάλια, αμίλητους συμπαίκτες, όλοι πεθαμένοι. Σαν να είμαστε σε κηδεία. Και τότε οι πιο παλιοί παίκτες αναλαμβάνουν δράση. Οφείλουμε να ανυψώσουμε το ηθικό της ομάδας και να καταλάβουμε ότι η σημερινή είναι μια καινούργια ημέρα. Οτι αυτό που έγινε, έγινε και δεν γυρίζει πίσω. Ξέρουμε ότι πνευματικά η σημερινή προπόνηση θα είναι πολύ δύσκολη, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να γυρίσουμε σελίδα και να κερδίσουμε στη Μάλαγα για να προκριθούμε".

 Γιατί θα είναι ντροπή αν αποκλειστείτε;

 "Γιατί μετά τις δύο πρώτες νίκες στο Top16, ο Παναθηναϊκός ήταν το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση και τώρα υπάρχει σενάριο, ακραίο, δεν λέω, που μας αφήνει εκτός μάχης. Μετά τη νίκη επί της Κάχα Λαμποράλ στην έδρα μας, η μόνη έγνοια μας ήταν ποια θέση θα κατακτούσαμε, την πρώτη ή τη δεύτερη. Τώρα, μας νοιάζει να προκριθούμε απλά στην επόμενη φάση. Είναι, όμως, στο χέρι μας να νικήσουμε στη Μάλαγα και να ξεμπερδεύουμε".

 Θα σου μεταφέρουμε κάτι και θέλουμε να το σχολιάσεις. Το 2006 κανείς δεν πίστευε ότι ο Παναθηναϊκός θα αποκλειστεί από την Τάου Κεράμικα. Στο τελευταίο σουτ του Αλβέρτη, άπαντες πίστευαν ότι θα καταλήξει στο καλάθι, ακόμη και αν χρειαζόταν η παρέμβαση ενός μαγικού χεριού για να σπρώξει την μπάλα στο διχτάκι. Αντιθέτως, μόλις ο Καλίντ Ελ-Αμίν ευστόχησε στις δύο βολές, ελάχιστοι πίστευαν ότι θα κερδίσετε. Υπάρχει περίπτωση να έχει κλονιστεί η πίστη σας;

 "Σήμερα το πρωί, είχα πάει για μια εξέταση και συνάντησα κάποιους οπαδούς του Παναθηναϊκού, μεμονωμένους. Κατάλαβα ότι για τον κόσμο, που αγαπά και δείχνει την αφοσίωσή του στην ομάδα, μια ήττα φέρνει την καταστροφή, το τέλος της ανθρωπότητας. Δεν είναι έτσι. Τους εξήγησα ότι στο μπάσκετ και στη ζωή δεν έρχονται όλα όπως τα περιμένεις, αλλά εσύ πρέπει να παλεύεις για το καλύτερο και να μην χάνεις ποτέ την πίστη σου.

 Τους θύμισα ότι έχουμε κατακτήσει ευρωπαϊκούς τίτλους νικώντας με ένα καλάθι διαφορά. Οτι έχουμε πάρει πρωταθλήματα και κύπελλα νικώντας τον Ολυμπιακό με δύο πόντους. Θέλω να πω ότι στο μπάσκετ τα πάντα μπορεί να συμβούν, επομένως δεν πρέπει να σε παίρνει από κάτω, αλλά να συνεχίζεις δυνατός. Για να έλθω, λοιπόν, στο ερώτημά σου, φυσικά και έχουμε πίστη.

 Μπορεί κάποιες φορές να είσαι εκνευρισμένος, στενοχωρημένος, απογοητευμένος, αλλά στον Παναθηναϊκό πάντα πιστεύουμε ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση. Ξέρεις πόσο ανυπομονώ να παίξουμε με τη Μάλαγα;".

Πόσο;

"Είναι η πρώτη φορά που το λέω και ξέρω ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να το πω, αλλά μακάρι να υπήρχε τρόπος να προσπεράσουμε το ματς με το Μαρούσι για την Α1 και να ταξιδέψουμε στην Ισπανία για το ματς με τη Μάλαγα. Να παίξουμε εδώ και τώρα για την πρόκριση. Τόση ανυπομονησία και αγωνία έχω για αυτό το ματς".

Μάικ, δεν ξέρουμε αν το αντιλαμβάνεσαι και εσύ, αλλά η εικόνα που έδινε ο Παναθηναϊκός ήταν εικόνα ομάδας που δεν έχει φρεσκάδα. Οτι οι σταρ της ομάδας, ο Διαμαντίδης, εσύ, ήσασταν εξαντλημένοι. Υπάρχει εξήγηση για αυτό;

"Ο Μήτσος έχει πάρει στις πλάτες του τεράστιες ευθύνες. Κάνει τα πάντα στο γήπεδο και δεν δυσανασχετεί ποτέ. Έρχεται πρώτος στην προπόνηση και φεύγει τελευταίος, ακόμη και τις ημέρες που έχουμε ρεπό, έρχεται και κάνει σουτ. Είναι ένας βιονικός παίκτης, αλλά και αυτός είναι άνθρωπος. Και θα κουραστεί και θα εκνευριστεί κάποιες φορές. Οσο για μένα; Αντιμετωπίζω την απουσία του Μάριτς και τον αυξημένο χρόνο μου ως μια σωματική πρόκληση.

Με κάνει να προσπαθώ περισσότερο για να μπορώ να αντεπεξέλθω. Οχι μόνο στους αγώνες, αλλά και στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού, οι οποίες δεν είναι παίξε – γέλασε, αλλά έχουν την ίδια ένταση με τους αγώνες. Κάθε μέρα αποτελεί για όλους μας ένα σωματικό τεστ".

Ξέρεις τι είπαν, πάντως, οι περισσότεροι μετά την ήττα από τη Λιέτουβος Ρίτας; Οτι με αυτό το μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πάει πουθενά. Ειδικά, αν συγκρουστεί με την Μπαρτσελόνα στα πλέι οφ.

"Θες τη γνώμη μου ειλικρινά; Το καλύτερο που θα μπορούσε να μας συμβεί, είναι να παίξουμε με την Μπαρτσελόνα. Θα έχουμε τεράστιο κίνητρο απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, όπως είχαν όλοι οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού, όταν εμείς ήμασταν πρωταθλητές Ευρώπης. Δεν τους φοβάμαι, λοιπόν και δεν πρόκειται να κωλώσουμε. Θα δώσουμε τη μάχη μας και αν είναι να μείνουμε έξω από το Φάιναλ Φορ, η Μπάρτσα θα χρειαστεί να περάσει πάνω από το πτώμα μας, για να τα καταφέρει. Αν πάλι τύχει να παίξουμε με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και συναντήσουμε την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, τότε εκείνοι θα έχουν την πίεση, γιατί θα αγωνίζονται στην έδρα τους".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags