Facebook Pixel Από την Πόλη έρχεται και πάει Βαρκελώνη! (BINTEO)
Μπάσκετ
| 2011-02-24 23:04:00

Από την Πόλη έρχεται και πάει Βαρκελώνη! (BINTEO)

Από την Πόλη έρχεται και πάει Βαρκελώνη! (BINTEO)

Μεγάλη νίκη πρωτιάς ο Ολυμπιακός! Νίκησε 80-65 τη Φενέρ στην Πόλη και θα πάει με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα. Γύρισε από το -12! Σπουδαίο παιχνίδι Έρτσεγκ, Μαυροκεφαλίδης!
 

Με τη μεγάλη του αυτή νίκη στην Κωνσταντινούπολη, ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα πρώτος και δεν τον αφορά πλέον το τελευταίο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις εντός έδρας.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά έδειξε πως πήγε στην Τουρκία για τη νίκη. Μάλιστα, στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, με καλύτερο παίκτη τον Σπανούλη, που οργάνωνε τις επιθέσεις και κορυφαίο σκόρερ τον Έρτσεγκ, ο οποίος είχε 3/3 τρίποντα. Οι Τούρκοι μόνο στο τέλος της περιόδου πίεσαν πολύ και κατάφεραν να μειώσουν στο 18-20.

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός δε μπόρεσε να βρει λύσεις στην επίθεσή, καθώς οι Τούρκοι περιόρισαν τον Σπανούλη, ενώ και η άμυνά τους ήταν σαφώς καλύτερη. Αυτό βοήθησε την Φενέρ να περάσει μπροστά στο σκορ και να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με 36-34.

Η επιστροφή των «ερυθρολεύκων» από την ανάπαυλα, ήταν η χειρότερη που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένοι στην άμυνα, ενώ και στην επίθεση έκαναν πολλά λάθη. Αυτό βοήθησε την Φενέρ να ξεφύγει στο σκορ και να προηγηθεί με 49-37. Ωστόσο, κάπου εκεί «ξύπνησαν» οι Πειραιώτες και έκαναν την αντεπίθεσή τους. Έχοντας σε εκπληκτική μέρα τους Μαυροκεφαλίδη και Έρτσεγκ «ροκάνισαν» τη διαφορά και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο -1, 55-54.

Στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός έκανε το τέλειο παιχνίδι και με κορυφαίους τους Παπαλουκά και Νεστέροβιτς, πήρε μία σπουδαία νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν αποφασισμένοι στο παρκέ και με ένα φοβερό σερί 15-0, κατάφεραν να προηγηθούν 55-64! Κάπου εκεί η ψυχολογία των παικτών του Ίβκοβιτς ήταν στα ύψη και στόχος τους δεν ήταν μόνο η νίκη, αλλά και η διαφορά. Οι Πειραιώτες με τρίποντο του Παπαλουκά στο τελευταίο δευτερόλεπτο πήραν τη νίκη με διαφορά 15 πόντων, κάλυψαν την ήττα του πρώτου ματς και το -14 και βγήκαν πρώτοι από σήμερα. 

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 36-34, 55-54, 65-80

Φενερμπαχτσέ (Σπάχια): Ούκιτς 14, Ονάν 2, Λαβρίνοβιτς 8(1), Γιασικεβίτσιους 7(1), Πεκέρ 2, Σαβάς 4, Κινσέι 12, Τόμας 9(2), Μέι 2, Πρέλντζιτς 5(1).
 
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 9(1), Νεστέροβιτς 16, Σπανούλης 12, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 16, Γλυνιαδάκης 2, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 21(5), Τεόντοσιτς 2, Γκόρντον 2.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags