Facebook Pixel Tελικός με… φαντάρους ή μαθητές;
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-28 21:19:00

Tελικός με… φαντάρους ή μαθητές;

Tελικός με… φαντάρους ή μαθητές;

Να γίνει ο τελικός με φαντάρους; Ή μήπως μόνο με αστυνομικούς; Αφού η ΓΓΑ υπέστη κάζο και οι μαθητές δημοτικού μας τελείωσαν, κάτι πρέπει να γίνει.

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει στο blog του στο superbasket.gr και προτείνει να γίνει ο τελικός ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό παρουσία οπαδών.

Διαβάστε τι γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

"Η ΓΓΑ έβαλε αυτογκόλ και την Τρίτη στις 12.30 το μεσημέρι θα γίνει νέα σύσκεψη για τον τελικό. Το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να φέρει μαθητές στο Ελληνικό και πλέον ο κ. Μπιτσαξής θα πρέπει να σκαρφιστεί άλλη φαεινή ιδέα για να δικαιολογήσει το φιάσκο. Ομως από λόγια του αέρα έχουμε χορτάσει. Εξι μέρες πριν από τον τελικό του μπάσκετ, δεν μπορεί να προκύπτει τέτοιο αδιέξοδο, επειδή δεν μπορεί η Πολιτεία να τα βγάλει πέρα με ένα ματς Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Ή πρέπει να ισχύσουν όλα όσα συμφωνήθηκαν και υπογράφηκαν την Παρασκευή ή ο τελικός πρέπει να γίνει κανονικά με κόσμο. Οπως έγινε και πέρυσι και ολοκληρώθηκε δίχως απρόοπτα.

Βέβαια να είστε σίγουροι ότι η ΓΓΑ θα παρουσιάσει κι άλλες ιδέες. Να πει πάλι να γίνει το παιχνίδι παρουσία των "Πελαργών", των παλαιμάχων και ούτως καθ' εξής. Μπορεί να εμφανιστεί και το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας και να πει το ματς να το παρακολουθήσουν στρατιώτες, φορώντας στολές. Οπως γινόταν παλιά στη Σοβιετική Ενωση. Μπορεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ζητήσει να παρακολουθήσουν το παιχνίδι μόνο αστυνομικοί, όπως γινόταν μέχρι πριν λίγο καιρό στην Ντιναμό Μόσχας. Να μην χρειαστεί να πάρουν και μέτρα ασφαλείας.

Ε, όλα αυτά ντροπιάζουν την Ελλάδα, ντροπιάζουν το κράτος. Η ΓΓΑ διαρρέει εδώ και μια εβδομάδα πως όλα τα ματς Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός θα γίνουν με μαθητές και στην πράξη τρώει πόρτα από το Υπουργείο Παιδείας. Δηλαδή εκτέθηκε ολόκληρη η κυβέρνηση εξ αιτίας του κ. Μπιτσαξή. Και πέντε μέρες πριν από τον τελικό, θα γίνει νέα σύσκεψη. Ολα στον αέρα βρίσκονται, δίχως να έχουν ευθύνη ούτε οι ομάδες, ούτε η ΕΟΚ. Μόνο η ΓΓΑ.

Ποιες μπορεί να είναι οι λύσεις; Οχι πάντως να γίνει το ματς με "Πελαργούς" και Παλαίμαχους. Δηλαδή τι θα πει ο κάτοχος ακριβού διαρκείας του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ότι θα μείνει έξω για να δει το ματς το μέλος του συνδέσμου φιλάθλων της Εθνικής; Δεν είναι άδικο αυτό; Οσο για τους παλαίμαχους, ποιος τους καθορίζει; Αν εμφανιστούν όλοι οι Ελληνες που είχαν δελτίο μικροί και τώρα το έχουν κόψει, δεν φτάνει το κλειστό του Ελληνικού. Και γιατί να μην μπουν στο γήπεδο όλοι οι παράγοντες ομάδων της Ελλάδας; Ολοι οι προπονητές, όλοι οι διαιτητές, όλοι οι κριτές; Ολοι όσοι πραγματικά αγαπούν το μπάσκετ.

Επειδή, λοιπόν, όλα αυτά είναι αστεία και δεν μπορούν να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, ας γίνει ο τελικός με κόσμο. Οπως έγινε πέρυσι. Να τηρηθούν σωστά τα μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία, να φροντίσουν με τις κατάλληλες ενέργειες οι δύο ΚΑΕ και η Ομοσπονδία να δώσουν το σωστό παράδειγμα.

Ας καθίσουν όλοι μαζί μια φορά για να δείξουν πως το μπάσκετ είναι ενωμένο (εδώ ο Ιβκοβιτς και ο Ομπράντοβιτς πηγαίνουν μαζί στα μπουζούκια) και να γίνει την Κυριακή ο τελικός ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags