Facebook Pixel Όταν ο Ντομινίκ ντεμπούταρε με το «τριφύλλι»
| 2014-10-01 21:45:00

Όταν ο Ντομινίκ ντεμπούταρε με το «τριφύλλι»

Όταν ο Ντομινίκ ντεμπούταρε με το «τριφύλλι»

Πέρασαν 17 χρόνια από τη μέρα που ο Ντομινίκ Γουίλκινς φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε επίσημο παιχνίδι της ομάδας.

Ήταν 1η Οκτωβρίου του 1995 όταν στον αγώνα των «πράσινων» με τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα της Α1 στο ΟΑΚΑ, ο Ντομινίκ Γουίλκινς έκανε το ντεμπούτο του με το νούμερο 12 στην πλάτη. Οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει 92-86 των «κυανέρυθρων», ο άλλοτε άσος των Ατλάντα Χοκς όμως, είχε χαμηλή απόδοση στο ματς κάτι που οι οπαδοί των αντίπαλων ομάδων σχολίασαν εντόνως. Μάλιστα, τότε άρχισαν και τα πρώτα συνθήματα των αντίπαλων φιλάθλων, που ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι ο Ντομινίκ «ήρθε στην Ελλάδα για πικνίκ».

Αργότερα βέβαια, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τις ΗΠΑ στο Μουντομπάσκετ του Καναδά το 1994, διέψευσε όλους όσους τον αμφισβήτησαν. Και αυτό γιατί στο τέλος της χρονιάς οι αριθμοί του ήταν απλώς, εντυπωσιακοί. Με 20.9 πόντους και 7.9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο όλη τη σεζόν, έλαμψε με την πράσινη φανέλα. Παράλληλα, ο τεράστιος αυτός μπασκετμπολίστας, αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ φορ του Παρισίου.

Δείτε βίντεο με τις ομορφότερες στιγμές του Ντομινίκ στο φάιναλ φορ του 1996 στο Παρίσι, καθώς και ένα βίντεο αφιέρωμα στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Παναθηναϊκό, την ίδια χρονιά.

ΠΗΓΗ: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags