Facebook Pixel «Αύριο η οριστική απόφαση για τον τελικό»
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-28 23:02:00

«Αύριο η οριστική απόφαση για τον τελικό»

«Αύριο η οριστική απόφαση για τον τελικό»

Την Τρίτη, σύμφωνα με τα όσα είπε ο γγ της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης στον NovaΣπορ FM, θα ξέρουμε πώς και πότε θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ.

Για τους λόγους που δεν μπορεί να γίνει το ματς της Κυριακής με μαθητές: «Είχε αναλάβει το θέμα των μαθητών το Υπουργείο Παιδείας. Είχε ζητηθεί από την πλευρά μας να υπάρχει ταυτοποίηση στοιχείων μαθητών και γονέων και το Υπουργείο είχε δεσμευτεί να αναλάβει αυτό το κομμάτι. Σήμερα το Υπουργείο Παιδείας άλλαξε την τακτική του. Ίσως ένας λόγος είναι και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Αύριο στην αστυνομική διεύθυνση θα παρθεί η οριστική απόφαση».

- το αν καθυστέρησε να γίνει η σύσκεψη για τον τελικό: «Εμείς σαν ομοσπονδία είχαμε ζητήσει πολύ καιρό πριν να γίνει σύσκεψη με την αστυνομία, γιατί από εκεί ξεκινούν τα πάντα. Αυτή έχει δικαίωμα να καλέσει τους παράγοντες διεξαγωγής του αγώνα. Όποτε μας κάλεσε, εμείς πήγαμε. Αν δεν γίνονταν τα επεισόδια στο ντέρμπι του ποδοσφαίρου, πιθανότατα θα γινόταν ό,τι πέρυσι και πρόπερσι. Κι αυτό άσχημο θα ήταν, αλλά θα πηγαίναμε σε τέτοιο ματς. Αυτά που έγιναν στο ‘Καραϊσκάκη’ και οι συνεχείς δηλώσεις των προέδρων δημιούργησαν αυτό το κλίμα».

- τον κίνδυνο επεισοδίων: «Η ομοσπονδία είχε κάνει εξ αρχής τις προτάσεις της. Σε θέματα ασφαλείας η ΕΟΚ δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις ή να πει τι μέτρα θα ληφθούν. Η αστυνομία ξέρει πάντοτε τι πρέπει να γίνει. Ζούμε σε μια περίοδο, που τα πράγματα είναι οξυμένα. Τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί απίθανα πράγματα. Δεν είναι θέμα να κάνουμε έναν αγώνα και να θρηνήσουμε θύματα. Έχουμε ξεφύγει πλέον και θα πρέπει κάποτε να γίνει σοβαρή προσπάθεια και να δοθεί ένα τελειωτικό χτύπημα σε αυτή την ιστορία».

- την πηγή των επεισοδίων και τις ευθύνες των σωματείων: «Στους συνδέσμους έχουν εμφυσήσει άτομα που κρύβονται πίσω από τα σήματα των ομάδων και κάνουν αυτά τα πράγματα. Το κράτος πρέπει να νομοθετήσει έτσι ώστε να μη χρησιμοποιεί κάποιος τα σήματα των συλλόγων, να καλύπτεται πίσω από εκεί και να κάνει αυτά τα πράγματα. Είναι λογικό αυτοί να έχουν άμεση σχέση με τις ομάδες. Αυτοί οι λίγοι έχουν διώξει τους πολλούς από το γήπεδο. Ποιος σώφρων άνθρωπος θα πάρει το παιδί του να πάει στο γήπεδο; Γιατί όταν παίζει η Εθνική ομάδα έρχεται ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων με τα παιδιά και τις γυναίκες τους; Έχουμε όλοι τις ευθύνες μας. Τα σωματεία έχουν κι αυτά σοβαρές ευθύνες. Όποιοι από τους προέδρους επιχείρησαν να διαλύσουν αυτές τις ομάδες, στο τέλος αποχώρησαν αυτοί από το χώρο».

- το αν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες σε ενδεχόμενη αναβολή: «Δεν νομίζω ότι δεν θα βρεθεί μία ημερομηνία να κάνουμε τον τελικό. Θα προκληθεί μία αναταραχή στο πρόγραμμα, αλλά θα βρεθεί λύση».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags