Facebook Pixel Το ανέβαλαν και ησύχασαν
| 2011-03-01 13:55:00

Το ανέβαλαν και ησύχασαν

Το ανέβαλαν και ησύχασαν

Ο τελικός του κυπέλλου μπάσκετ αναβλήθηκε,  ωστόσο η εξέλιξη αυτή, δεν πρέπει να στεναχώρησε ιδιαίτερα κανένα... Ο "σκύλος" εξηγεί για ποιο λόγο οι περισσότεροι (πλην Ολυμπιακού) είναι ικανοποιημένοι.

Ο ΕΣΑΚΕ μαζί με την ΕΟΚ βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις για την εξεύρεση της κατάλληλης ημερομηνίας, σε ένα υπερφορτωμένο καλεντάρι, για τη διεξαγωγή του τελικού… Η αστυνομία και η Γενική Γραμματεία ανέλαβαν την ευθύνη για την απόφαση αναβολής του τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ, φαίνεται όμως, ότι αυτή η εξέλιξη, δε στεναχώρησε ιδιαίτερα τα εμπλεκόμενα μέρη… Κάτι που μάλλον είναι λογικό… Κι εξηγούμαστε…

α) Η Πολιτεία έδειξε πυγμή και επέμεινε στην απόφασή της («ή με μαθητές, ή αναβολή»), έστω κι αν όλη η κατάσταση δημιουργήθηκε εξαιτίας της ασυνεννοησίας μεταξύ υπουργών και ανευθυνο-υπεύθυνων…

β) Η ΕΟΚ, μπορεί, λόγω του χαρακτήρας της φύσεώς της, να επέμενε στην διεξαγωγή του αγώνα, ωστόσο, έχει πλέον χρόνο μπροστά της για να οργανωθεί και να μελετήσει την καλύτερη λύση. Όπως έγιναν τα πράγματα, η Ομοσπονδία έχει βγάλει από πάνω της κάθε ευθύνη, δεν μπορεί να την κατηγορήσει κανένας και βγαίνει ατσαλάκωτη από μία διαδικασία που θα μπορούσε άνετα να έχει πλήξει το κύρος της. Από τη στιγμή όμως, που η απόφαση ήταν αποκλειστικά της Πολιτείας λόγω της αδυναμίας της αστυνομίας να εγγυηθεί την ασφάλεια, η ΕΟΚ δε φέρει καμία ευθύνη.. 

γ) Ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που πανηγυρίζει περισσότερο από όλους… Εχει πλέον το χρόνο να συγκεντρωθεί στον αγώνα με τη Μάλαγα χωρίς να σκέφτεται τον επερχόμενο τελικό. Αφήστε που ανάλογα με την ημερομηνία διεξαγωγής του, μπορεί να παρουσιαστεί και αλλαγμένος. Είναι δεδομένο ότι δε βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα του, ενώ, ποιος ξέρει, δεν αποκλείεται να γίνει και κανένα θαύμα με τον Μάριτς, αν τελικά ο αγώνας οριστεί (πολύ) αργότερα μέσα στη σεζόν.

δ) Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να είναι και τόσο ικανοποιημένος από την εξέλιξη… Παίζοντας αυτό το ματς την Κυριακή έβγαζε από το κεφάλι του έναν μπελά και θα μπορούσε να αφοσιωθεί στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του. Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός αγκομαχά για να εξασφαλίσει την πρόκριση, οι ερυθρόλευκοι έχουν καπαρώσει την πρώτη θέση και σκέφτονται ήδη τους αγώνες με τη Σιένα για τα προημιτελικά. Εχοντας πολλές πιθανότητες να προκριθούν στο Φάιναλ Φορ. Αρα το επόμενο δίμηνο θα είναι φωτιά

ε) Οι δάσκαλοι θα κάνουν κανονικά το τριήμερό τους χωρίς να τους αναγκάσει κανείς να πάνε στο γήπεδο. Η Διαμαντοπούλου τους έκανε το χατήρι!

στ) Οι δημοσιογράφοι θα απολαύσουν την αργία τους την Κυριακή (λόγω Καθαρής Δευτέρας) χωρίς να τρέχουν στα γήπεδα… Και η ΕΟΚ βέβαια διορθώνει την γκέλα της, καθώς είχε ορίσει τον τελικό σε μία ημερομηνία κατά την οποία οι εκπρόσωποι του γραπτού Τύπου δεν εργάζονταν  και την επόμενη μέρα δε θα κυκλοφορούσαν εφμερίδες… Αρα προβολή …μηδέν!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags