Facebook Pixel Ολοι για το μαγαζάκι τους σκάνε
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-01 15:16:00

Ολοι για το μαγαζάκι τους σκάνε

Ολοι για το μαγαζάκι τους σκάνε

Απόφαση-σκάνδαλο οι μεν, σεβόμαστε τις αποφάσεις της Πολιτείας οι δε. «Να γίνει ο τελικός» υποστηρίζουν μπασκετικοί, «τι θα κάνουμε τα ακριβά διαρκείας;» αναρωτιούνταν οι ομάδες, «Αδυνατούμε» λέει η Αστυνομία. Κυρίες και κύριοι, μην τους πιστεύετε.

Ολοι για το μαγαζάκι τους ενδιαφέρονται και δεν δίνουν δεκάρα για ό,τι συμβαίνει γύρω τους. Για αυτό και ο «σκύλος» λέει ότι βαρέθηκε με όλους αυτούς τους δήθεν που υποτίθεται ότι κόπτονται για το άθλημα.

«Ηττα του μπάσκετ» ακούστηκε να λέει κάποιος μετά την ανακοίνωση της αναβολής του τελικού. Ποια ήττα ρε μεγάλε; Πλάκα μας κάνεις; Πότε κέρδισε, όχι το μπάσκετ, αλλά ο ελληνικός αθλητισμός εντός συνόρων για να κερδίσει και τώρα; Η μήπως, ο τελικός ακόμα κι αν γινόταν θα ήταν γιορτή; Αυτό κι αν είναι το μεγαλείο της υποκρισίας. Ποια γιορτή; Πότε ήταν γιορτή ένα ματς Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού για να είναι και τώρα; Αστείες προφάσεις...

Διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός και μιλάει για απόφαση - σκάνδαλο. Εχει δίκιο να εξανίσταται, διότι είναι ο μοναδικός που αδικείται από αυτή την εξέλιξη. Πέταξε μία αλλαγή βάζοντας τον Γκόρντον στο ρόστερ αντί του Κέσελ έχοντας στο μυαλό του τον τελικό και μόνο, αλλά δηλαδή τι θα έπρεπε να γίνει; Να γίνει ένας αγώνας όταν όλοι γνωρίζουμε ότι Παναθηναϊκοί και Ολυμπιακοί ψάχνουν μία αφορμή για να σπάσουν τα κεφάλια τους; Στο βωμό ενός τροπαίου δηλαδή, φορτώνουμε την ευθύνη στην Αστυνομία και της λέμε «Βγάλτα πέρα εσύ, γιατί εγώ θέλω να παίξω και να πάρω το κύπελλο». Ωραία λογική.

Αλήθεια, οι σύλλογοι τι έχουν κάνει τόσα χρόνια για να καταπολεμήσουν τη βία; Απολύτως τίποτα! Κι έχουν την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Το μόνο που τους ενδιαφέρουν είναι οι τίτλοι. Και χρησιμοποιούν τους στρατούς, χωρίς να τους απασχολεί αν ανοίγουν κεφάλια ή καίγονται παίκτες από φωτοβολίδες. «Το κύπελλο να πάρουμε και όλοι οι υπόλοιποι να ...». Ας μη συνεχίσουμε.

Οσο για τον Παναθηναϊκό; Εντάξει, σέβεται τις αποφάσεις της Πολιτείας. Μάλιστα. Πες ότι σε βόλεψε μία χαρά η αναβολή και ας'τα ψόφια περί της Πολιτείας.

Η ΕΟΚ έβγαλε από πάνω της τν ευθύνη και αμαρτία ουκ έχει. Αν ήθελε να είναι σοβαρή από τον Νοέμβριο κιόλας, έπρεπε να έχει πάρει συγκριμένες αποφάσεις και να μην περιμένει τι θα συμβεί την τελευταία στιγμή. Μήπως ήταν η πρώτη φορά που συνέβη; Εξάλλου, τα τελευταία 6 χρόνια παρωδία είναι ο τελικός και δεν έχουν διδαχθεί τίποτα. Η ΕΟΚ δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της κοινωνίας, αλλά όφειλε να έχει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις από πολύ νωρίς.

Οσο για την Αστυνομία; Εχει κάνει πολλά λάθη, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, είμαστε μαζί τους. Διότι σου λέει. «Ρε τι λέτε; Δίνετε εσείς εντολής στους κάφρους να τα κάνουν γης μαδιάμ και μετά κατηγορείτε εμάς. Ανέχεστε εσείς ως εταιρίες τους αλήτες να κάνουν τα δικά τους και κατόπιν ρίχνετε το μπαλάκι σε εμάς;». Ε, όχι.

Η Πολιτεία; Καλά, αυτοί δεν μπορούν να χωρίσουν δύο γαϊδάρων άχυρα, θα έβρισκαν άκρη για τον τελικό; Η δική αναλγησία και η μη τήρηση των κανονισμών έφερε την κατάσταση σε αυτό το επίπεδο. Την ίδια στιγμή πάντως, η απόφαση για τους μαθητές ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, απλά ο Μπιτσαξής δεν υπολόγισε ότι η Διαμαντοπούλου θα έσπευσε να προστατεύσει το δικό της τσαρδί και να δείξει καλό πρόσωπο στους δασκάλους, οι οποίοι τρελάθηκαν όταν έμαθαν ότι θα χαλούσε το τριήμερό τους... Με το δίκιο τους κι αυτοί. Αγαθές προθέσεις είχε ο Μπιτσαξής, αλλά είναι τελείως ανίκανος να τις υλοποιήσει.

Για αυτό σας λέμε. Τα κροκοδείλια δάκρυα μας κούρασαν. Ολοι το μαγαζάκι σας σκέφτεστε. Και τίποτα περισσότερο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags