Facebook Pixel "Αυτοί φταίτε για τη γελοιοποίηση του μπάσκετ"!
| 2011-03-01 16:36:00

"Αυτοί φταίτε για τη γελοιοποίηση του μπάσκετ"!

"Αυτοί φταίτε για τη γελοιοποίηση του μπάσκετ"!

Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει την απόφαση της αναβολής του τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ και ρίχνει τις ευθύνες στις ΚΑΕ των δύο "αιωνίων".

Αναλυτικά το άρθρο του:

Δεν φταίει ούτε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος που μπροστά του ωχριούν ο Μάτζικ και ο Νας στην πάσα…ευθυνών, ούτε η ελληνική αστυνομία η οποία δηλώνει ανίκανη να τα βάλει με τύπους που κρατάνε καδρόνια και με αγριεμένα οκτάχρονα που θα κράδαιναν επιδεικτικά τα transformer. Ούτε πρόλογοι, ούτε περικοκλάδες χρειάζονται. Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και αποτυπώνονται στην φωτογραφία του κειμένου.

Οι δύο πιο επαγγελματικές ομάδες της χώρας, σε οποιοδήποτε σπορ, δύο οικογένειες οι οποίες κάθε χρόνο βάζουν από την τσέπη τους πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αν έμπαινε στις ποδοσφαιρικές ομάδες, με τα έσοδα που έχουν δύσκολα θα ξεκόλλαγαν από τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, δύο σύλλογοι κολοσσοί, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μην μπορούν να βρουν έναν τρόπο να παίξουν το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της χρονιάς για το έπαθλο "Ζευς".

Αλήθεια, να ανατρέξουμε στο παρελθόν, γιατί δεν αναβλήθηκε ο ημιτελικός στο Βερολίνο; Εκεί διακυβεύονταν περισσότερα. Φταίει μήπως η ελληνική αστυνομία; Φταίει ο …Άη Γιώργης; Όποιοι βρεθήκατε θα θυμάστε ότι οι Γερμανοί δεν χρειάστηκαν πολλά. Στην μία κερκίδα 30 …δίφυλλοι και στην άλλη επίσης 30 …βιβλιοθήκες.

Ένας τόλμησε να σηκωθεί για να βρίσει κι ένας από τους δίφυλλους ούτε που σηκώθηκε από την καρέκλα του : "sir, please" του είπε και το παλικάρι πιθανώς να έμεινε όλο το τριήμερο στην ίδια καρέκλα. Ούτε για την ανάγκη του δεν ξανασηκώθηκε. Προσθέστε και δύο λυκόσκυλα από κάτω τα οποία για έναν μήνα, πριν τον αγώνα, τρώνε μόνο γιαούρτι και σαλάτα, να πως γίνονται οι δουλειές.

Δεν μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι Γιαννακόπουλοι και Αγγελόπουλοι και να πούνε σε ΕΟΚ, ΓΓΑ, αστυνομία, ΕΒΓΑ, ΕΛΤΑ, ΟΥΛΕΝ: στην άκρη εσείς, εμείς θα ασχοληθούμε με την ασφάλεια του αγώνα; Πόσο δύσκολο είναι να καλέσουν τους επικεφαλής των φιλάθλων και να τους δείξουν δύο φωτογραφίες το πριν και το …μετά αν κάνουν επεισόδια. Βάλτε και μία πρόχειρη ενημέρωση για το πόσο κοστίζει η μεταμόσχευση …οπισθίων και στην χειρότερη να πέσει από κανέναν, πάνω στην αγωνία, ένα πακέτο χαρτομάντηλα.

Γιατί δεν το κάνετε; Γιατί δεν θέλετε. Γιατί φοβάστε ότι κάτι μπορεί να σας στερήσει τα πέντε λεπτά που θα κρατήσει η απονομή αλλά δεν κατανοείτε ότι θα κερδίσετε πολλά περισσότερα λεπτά χαράς αν πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας. Αν ασχοληθείτε σοβαρά με αυτή την τεράστια επένδυση από την οποία ουσιαστικά δεν προσδοκάτε υλικό όφελος, μόνο μία ηθική ικανοποίηση, θα δείτε κάτι διαφορετικό.

Φαντάζει τρελό κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες του τόπου που ματώνουν κάθε χρόνο μόνο και μόνο για ένα χειροκρότημα χωρίς να προσδοκούν το παραμικρό άλλο όφελος, να μην βρίσκουν τόσα χρόνια έναν τρόπο να απαγκιστρωθούν από όλους τους καλοθελητές.

Να φτιάξετε ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο για τα οποία θα μιλάει όλη η Ελλάδα και δεν θα γελάνε οι καμήλες στην έρημο που, μακάρι, να παίζετε του χρόνου. Είναι αλήθεια ότι χωρίς Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό(και τις άλλες μεγάλες ομάδες αλλά τώρα μιλάμε μόνο για οικονομικά μεγέθη) το μπάσκετ αυτή την περίοδο δεν θα υπήρχε. Ε και; Στο Κατάρ και ακόμα παραπέρα. Έχει υπέροχα γήπεδα στην Ταϋλάνδη.

ΠΗΓΗ: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags