Facebook Pixel Kαι τώρα… Βαρκελώνη μέσω Σιένα!
Μπάσκετ
| 2011-03-03 23:34:00

Kαι τώρα… Βαρκελώνη μέσω Σιένα!

Kαι τώρα… Βαρκελώνη μέσω Σιένα!

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο TOP-16 της Ευρωλίγκας με νίκη 78-64 επί της Ζαλγκίρις Κάουνας, στο αδιάφορο ματς του ΣΕΦ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική τη 1η θέση στον 8ο όμιλο και στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας τη Σιένα. Η ιταλική ομάδα σε επίσης αδιάφορο ματς συνέτριψε με 95-77 εκτός έδρας τη Ρεάλ.

Ο τελικός Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό αναβλήθηκε, οπότε το κίνητρο για τους παίκτες του Ολυμπιακού στο ματς με την Ζαλγκίρις ήταν σε κάθε περίπτωση μειωμένο.

Αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα του παιχνιδιού όταν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν νωθροί και επέτρεψαν στους Λιθουανούς να πετύχουν τρία εύκολα καλάθια με διεισδύσεις. Το σκορ στο 3’ ήταν 2-6 και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έσπευσε να καλέσει τάιμ άουτ για να αλλάξει τη διάθεση των παικτών του.

Και τα κατάφερε στο ακέραιο! Οι Πειραιώτες μπήκαν στο παρκέ μεταμορφωμένοι και με 11-0 σερί στο επόμενο τρίλεπτο (13-6, 5’) έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Ο Γκόρντον ανέλαβε τη βρώμικη δουλειά στην άμυνα βοηθώντας τους συμπαίκτες του να τρέξουν στον αιφνιδιασμό αναλαμβάνοντας και να σκοράρει.

Ο Ζούρος σταμάτησε το ρυθμό του Ολυμπιακού παίρνοντας και αυτός με τη σειρά του τάιμ άουτ. Έδωσε σουτ στον Μπράουν στην κορυφή της ρακέτας μετά από σκριν και εκμεταλλευόμενος τον όγκο και τη δύναμη του Μαριάνοβιτς απέναντι στον Γλυνιαδάκη έφερε γρήγορα το ματς στα ίσα και πάλι (15-14, 8’).

Το ρόλο του εκτελεστή στη συνέχεια για τη Ζαλγκίρις ανέλαβε ο Κόλινς και έτσι οι Λιθουανοί προηγήθηκαν για πρώτη φορά μετά από ώρα με 19-20 (10’). Η φθορά από τη φροντ λάιν της Ζαλγκίρις ήταν μεγάλη και ο Ολυμπιακός έδειχνε εγκλωβισμένος αρχικά (26-29, 15’), αλλά περνώντας με συνέπεια τη μπάλα στα χέρια του Νεστέροβιτς και του Μαυροκεφαλίδη μέσα στη ρακέτα κατάφερε να προηγηθεί με 37-31 στο 18’.

Η άμυνα του Ολυμπιακού κοντά στο καλάθι βελτιώθηκε και έτσι με χαμηλό σχήμα στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν το εικοσάλεπτο προηγούμενοι με +7 (41-34). Η εκκίνηση της τρίτης περιόδου θύμισε λίγο από το ξεκίνημα του αγώνα (41-39, 22’), αλλά τα πάντα διορθώθηκαν όταν ανέλαβε δράση ο Ράσο Νεστέροβιτς.

Ο Σλοβένος σέντερ ήταν εκπληκτικός στην τρίτη περίοδο πετυχαίνοντας δώδεκα πόντους σε διάστημα πέντε λεπτών, ενώ πέτυχε δέκα συνεχόμενους πόντους του Ολυμπιακού μέχρι το 56-47 του 29’. Οι ψηλοί της Ζαλγκίρις έμειναν να κοιτούν τον Νεστέροβιτς να σκοράρει, αφού έβαζε τη μπάλα στο διχτάκι με κάθε πιθανό τρόπο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και αν έπαιρνε τη μπάλα.

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν αρκετά ασφυκτική και με πολύ πίεση στην κυκλοφορία της μπάλας, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να βγουν αρκετές φορές στον αιφνιδιασμό και να διατηρήσουν εύκολα ευρύ προβάδισμα 76-57, 38’).

Ο Νεστέροβιτς συνέχισε να μαγεύει σε άμυνα και επίθεση απολαμβάνοντας το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων του Ολυμπιακού που τον αποθέωσαν με standing ovation στο 38’, όταν ο Ίβκοβιτς αποφάσισε να τον αποσύρει στον πάγκο. Το τελικό σκορ (78-64) επιβεβαίωσε ότι ο Ολυμπιακός έχει βάλει πλώρη για μακριά, τη Βαρκελώνη και περιμένει τη Σιένα για να κλείσει τα εισιτήρια για Ισπανία.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 41-34, 58-49, 78-64

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags