Facebook Pixel Ρε ...Μαλαγάνα, μπορείς με Μπαρτσελόνα;
Μπάσκετ
| 2011-03-04 00:31:00

Ρε ...Μαλαγάνα, μπορείς με Μπαρτσελόνα;

Ρε ...Μαλαγάνα, μπορείς με Μπαρτσελόνα;

Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τη Μάλαγα (77-61), αλλά η νίκη της Κάχα επί της Λιέτουβος τον άφησε 2ο και τον έστειλε με μειονέκτημα έδρας στην Μπαρτσελόνα για τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα.

Κορυφαίοι για το «τριφύλλι» στην Ισπανία ήταν ο Νίκολας με 18 πόντους και 2/4 τρίποντα και ο Διαμαντίδης με 15 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και 2/5 τρίποντα.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι «πράσινοι» από το πρώτο δεκάλεπτο μπήκαν δυνατά στο παρκέ και δεν άφησαν περιθώρια… αμφισβήτησης. Αν και είχαν κάποια κενά στην άμυνα, στην επίθεση ήταν εξαιρετικοί, έφταναν εύκολα στα καλάθια και με κορυφαίο τον Δημήτρη Διαμαντίδη έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι 23-18.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι καλύτερος και χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το προβάδισμά του στο σκορ. Εκτός από τον Διαμαντίδη, όσο περνούσε η ώρα «ανέβαζε» στροφές και  ο Μάικ Μπατίστ, ο οποίος εκτός από τους πόντους που πέτυχε, βοήθησε πολύ και στην άμυνα, ενώ το… όπλο του στην επίθεση πήρε στην δεύτερη περίοδο και ο Νίκολας. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι με κάποια εύστοχα μακρινά σουτ έμειναν κοντά στο σκορ και στο ημίχρονο ήταν στο -5. 33-38.  

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν και το καθοριστικότερο του αγώνα, καθώς το «τριφύλλι» περιόρισε την περιφέρεια της Μάλαγα και σε συνδυασμό με τις καλές του επίθεσης κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ. Μάλιστα, οι «πράσινοι» πέτυχαν 10 αναπάντητους πόντους και ουσιαστικά «καθάρισαν» νωρίς την υπόθεση νίκη. Τελικά, ολοκλήρωσαν την 3η περίοδο, έχοντας υπέρ τους διαφορά 14 πόντων, 53-39.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο τα πράγματα είχαν ξεκαθαρίσει. Ο Παναθηναϊκός δεν… αστειεύτηκε λεπτό, διατήρησε την διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους και όντας απόλυτος κυρίαρχος, έφτασε εύκολα στη νίκη με 77-61.  Το μόνο που ενδιέφερε τους «πράσινους» στα τελευταία λεπτά ήταν το αποτέλεσμα από το άλλο παιχνίδι του ομίλου. Η Λιέτουβος όμως δεν του έκανε το χατίρι, ηττήθηκε από την Κάχα εντός έδρας με 68-77 και τον άφησε δεύτερο.

Ο ΠΑΟ θα παίξει στα πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Η πρόκριση στο Final 4 της Βαρκελώνης (6-8 Μαΐου) κρίνεται στις τρεις νίκες και οι αγώνες των πλέι οφ θα γίνουν από 22 Μαρτίου εώς 6 Απριλίου.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 33-38, 41-53, 61-77

Μάλαγα: Ροντρίγκεζ, Πρίντεζης, Αλμαθάν 7, Τρίπκοβιτς 5, Μπλάκνεϊ 8, Σινάνοβιτς 12, Ρούμπιο 2, Φρίλαντ 12, Μακ Ιντάιρ, Φιτς 12, Μπλάνκο 3

Παναθηναϊκός: Τέπιτς, Περπέρογλου 6, Μπατίστ 10, Φώτσης 9, Σάτο 7, Νίκολας 18, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 15, Βουγιούκας 2, Καλάθης 3, Καϊμακόγλου 3

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags