Facebook Pixel Τα «ζευγαρώματα» στα πλέι οφ
Μπάσκετ
| 2011-03-04 00:52:00

Τα «ζευγαρώματα» στα πλέι οφ

Τα «ζευγαρώματα» στα πλέι οφ

Ολοκληρώθηκε το ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκα και έγιναν γνωστά τα ζευγάρια των πλέι οφ, από όπου θα προκύψουν οι 4 ομάδες του Final 4 της Βαρκελώνης.

Την Μπαρτσελόνα και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα, μετά τη νίκη της Κάχα Λαμποράλ επί της Λιέτουβος Ρίτας στο Βίλνιους στο φινάλε του TOP 16.

Έτσι οι Λιθουανοί αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης και πήγε… στράφι το «διπλό» του «τριφυλλιού» στη Μάλαγα επί της Ουνικάχα. Οι Βάσκοι προκρίθηκαν ως πρώτοι στον Ε’ Όμιλο και θα αντιμετωπίσουν την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Εξάλλου, Ισπανικός «εμφύλιος» ανάμεσα στη Ρεαλ Μαδρίτης και την Βαλένθια προέκυψε μετά τη νίκη της δεύτερης επί της Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ, στο πλαίσιο της 6 αγωνιστικής του TOP 16…

Οι «νυχτερίδες» τερμάτισαν στην δεύτερη θέση του Η’ Ομίλου, στον οποίο ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλίσει από την προηγούμενη εβδομάδα την πρωτιά, και θα συγκρουστούν με τη πρώτη του Ζ’ Ομίλου Ρεάλ. Αντίθετα, οι Τούρκοι αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Συνοπτικά τα ζευγάρια των πλέι οφ

1. Κάχα Λαμποράλ - Μακάμπι Τελ Αβίβ
2. Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός
3. Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια
4. Ολυμπιακός – Μοντεπάσκι Σιένα

Το σύστημα διεξαγωγής

Η σειρά των πλέι οφ κρίνεται στις τρεις νίκες. Ξεκινά στις 22 Μαρτίου και ολοκληρώνεται -το αργότερο- στις 6 Απριλίου.
Οι δύο πρώτοι αγώνες γίνονται στην έδρα της ομάδας που έχει το πλεονέκτημα έδρας, ενώ οι άλλοι δύο σε εκείνη της ομάδας με το μειονέκτημα. Εφόσον χρειαστεί, η σειρά θα μεταφερθεί και πάλι στην έδρα της ομάδας που έχει πλεονέκτημα, όπου και θα κριθεί η πρόκριση στο Final 4.

Τι ακολουθεί μετά…

Αν –με το καλό – προκριθούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, θα παίξουν μεταξύ τους στον ημιτελικό του Final 4, ενώ το άλλο ζευγάρι θα είναι οι νικητές του Κάχα Λαμποράλ – Μακάμπι με τον νικητή του Ρεάλ – Βαλένθια. Πάμε για ελληνοϊσπανικούς εμφύλιους δηλαδή…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags