Facebook Pixel Κι αν περάσουν, θα… τρέμει η Βαρκελώνη!
Μπάσκετ
| 2011-03-04 01:03:00

Κι αν περάσουν, θα… τρέμει η Βαρκελώνη!

Κι αν περάσουν, θα… τρέμει η Βαρκελώνη!

Η Βαρκελώνη δεν θα κλαίει μόνο αν ο Παναθηναϊκός αποκλείσει την Μπάρτσα. Θα αγχωθεί διπλά αν περάσει ο Ολυμπιακός τη Σιένα. Τότε οι αιώνιοι θα σμίξουν πάλι στον ημιτελικό του φάιναλ-φορ.

Και τότε, ό,τι ήθελε προκύψει με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί μεταξύ Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στην Ελλάδα τελευταία. Βέβαια, όπως αποδείχθηκε πριν δυο χρόνια στο Βερολίνο, στο εξωτερικό ξέρουν να τους «μαζεύουν» τους οπαδούς, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Το σενάριο είναι υπαρκτό και φυσικά πολύ ενδιαφέρον, τόσο για τους δύο «αιώνιους» όσο και για την αστυνομία της Βαρκελώνης.

Όπως ήρθαν τα πράγματα, βέβαια, ο Παναθηναϊκός θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης και οικοδέσποινα του φάιναλ-φορ, Μπαρτσελόνα, καθώς θα αγωνιστεί με μειονέκτημα έδρας και θα χρειαστεί οπωσδήποτε μια νίκη στη Βαρκελώνη (εφόσον πετύχει το 2 στα 2 στο ΟΑΚΑ) για να της κλείσει το σπίτι και να την αφήσει απέξω το τριήμερο 6-8 Μαΐου.

Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, είναι το φαβορί απέναντι στη Σιένα του Νίκου Ζήση. Έχει το πλεονέκτημα έδρας, έχει και τις δυνατότητες να πάρει το εισιτήριο για το φάιναλ-φορ για 3η συνεχόμενη χρονιά, με στόχο να πάρει τις ρεβάνς του για τις δύο προηγούμενες. Αν παίξει με την Μπάρτσα, για τον περσινό χαμένο τελικό. Αν παίξει με τον Παναθηναϊκό, για τον προπέρσινο χαμένο ημιτελικό.

Στα άλλα δύο ζευγάρια των πλέι-οφ έχουμε έναν ισπανικό εμφύλιο, Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια και ένα ετερόκλητο ζευγάρι, Κάχα Λαμποράλ - Μακάμπι Τελ Αβίβ. Συνολικά, τέσσερις από τις πέντε ισπανικές ομάδες που ξεκίνησαν στη διοργάνωση συνεχίζουν (εκτός έχει μείνει μόνο η Μάλαγα), όπως επίσης και οι δύο ελληνικές, οι οποίες μαζί με τη Σιένα από την Ιταλία και τη Μακάμπι από το Ισραήλ συμπληρώνουν την οκτάδα.

Ενδιαφέρον θα παρουσιάζει το φάιναλ-φορ αν σε αυτό βρεθούν τελικά τρεις ισπανικές ομάδες και μάλιστα από περιοχές με μεγάλες διαφορές. Η Ρεάλ Μαδρίτης από την Καστίλη, η Κάχα Λαμποράλ από τη Βασκονία και η Μπαρτσελόνα από την Καταλονία, στην έδρα της τελευταίας. Ενδιαφέρον σενάριο, αλλά όχι για τον Παναθηναϊκό!

Όλα τα ζευγάρια των πλέι-οφ (οι μίνιμουμ τρεις και μάξιμουμ πέντε αγώνες κάθε ζευγαριού θα γίνουν από 22 Μαρτίου ως 6 Απριλίου):

1. Κάχα Λαμποράλ - Μακάμπι Τελ Αβίβ
2. Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός
3. Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια
4. Ολυμπιακός - Σιένα

Στο φάιναλ-φορ (6-8 Μαΐου):
Νικητής 1 - Νικητής 3
Νικητής 2 - Νικητής 4


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags