Facebook Pixel «Με έφτιαχνε όταν με έβριζαν στην Πυλαία!»
| 2012-11-23 20:33:00

«Με έφτιαχνε όταν με έβριζαν στην Πυλαία!»

«Με έφτιαχνε όταν με έβριζαν στην Πυλαία!»

Λίγες ώρες πριν σαββατιάτικο ντέρμπι του Αρη με τον ΠΑΟΚ στο «Αλεξάνδρειο», ο πρώην άσος και των δύο ομάδων, αλλά και πάντα φίλαθλος των «κίτρινων», Χρήστος Ταπούτος μιλάει για τη μπασκετική μονομαχία των αιωνίων της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χρήστου Ταπούτου στο «Μετρόπολις»:


- Αρχικά, θα ήθελα να σχολιάσεις την αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων.

«Γενικά, ο Άρης τη συγκεκριμένη περίοδο δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση, μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα. Δεν δείχνει καλό πρόσωπο. Η νίκη επί του ΠΑΟΚ θα είναι και βαθμολογικής σημασίας, αλλά και γοήτρου, πρεστίζ, φιλάθλων. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε αρκετά καλά, είναι πιο σταθερός. Θα έρθει στο Παλέ με ανεβασμένη ψυχολογία, καθώς προέρχεται από τις τρεις συνεχόμενες νίκες. Επίσης, υπερτερεί όσον αφορά την εμπειρία των παικτών του σε τέτοια ματς».

- Κατά τη γνώμη σου, τι πρέπει να κάνουν οι δύο ομάδες, ανάλογα με τις δυνατότητές τους, για να είναι ανταγωνιστικές;

«Ο Άρης πρέπει να επιβάλλει το δικό του ρυθμό, την ενέργεια και τον ενθουσιασμό από τον κόσμο του, που θα είναι ένας βασικός παράγοντας. Ακόμη, πρέπει να εκμεταλλευτεί το ταλέντο του Πελεκάνου, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει η απόδοση των ψηλών παικτών του (Χαρίση και Σαρικόπουλου), στο κατά πόσο θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν έναν ποιοτικό παίκτη, τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, έτσι ώστε να τον περιορίσουν αμυντικά και να τον φθείρουν επιθετικά.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, πρέπει να διαλέξει έναν αργό ρυθμό παιχνιδιού. Έτσι, θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τους δύο σουτέρ που έχει, τον ΜακΓκραθ και τον Χαραλαμπίδη, ώστε να καταφέρει να ανοίξει την άμυνα του Άρη και να πάει πιο εύκολα η μπάλα στον Παπαδόπουλο. Ο ίδιος, μπορεί από το low-post και να σκοράρει και να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του».

-Γνωρίζεις καλά και τους δύο προπονητές, Βαγγέλη Αγγέλου και Σούλη Μαρκόπουλο, αφού έχεις συνεργαστεί μαζί τους στο παρελθόν. Θα μας σκιαγραφήσεις τα προφίλ τους;

«Ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι ένας πολύ απαιτητικός προπονητής. Επίσης, δίνει μεγάλη βάση στη λεπτομέρεια και του αρέσει η πειθαρχία σε όλα τα επίπεδα. Δηλαδή, θέλει όλα να λειτουργούν σύμφωνα με αυτά που λέει. Έχει αρκετές εικόνες και παραστάσεις από ντέρμπι. Αν και δεν έχει βρεθεί ποτέ σε τέτοιου είδους ματς, ξέρει καλά τι σημαίνει και θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του. Από την άλλη, ο Σούλης Μαρκόπουλος, δίνει μεγάλη σημασία στην άμυνα, είναι έμπειρος προπονητής, αφού έπαιξε πάρα πολλά ντέρμπι. Γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, τόσο στο αγωνιστικό, όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι, ώστε να φανεί η ομάδα του πιο έτοιμη».

- Έχει κάποια ομάδα το προβάδισμα;

«Πάντα σε τέτοια ματς, έχει ένα μικρό προβάδισμα ο γηπεδούχος, λόγω έδρας. Παρόλο που αυτή τη στιγμή, ο ΠΑΟΚ είναι πιο έτοιμος γι' αυτό το παιχνίδι, όλα θα φανούν στο γήπεδο. Ούτε ο κόσμος παίζει, ούτε η προϊστορία, ούτε οι φίλαθλοι. Το πάθος και η θέληση, θα κρίνουν το ντέρμπι».

- Δε μπορεί να μη θυμάσαι κάτι από αυτά τα ντέρμπι, που έπαιξες κι εσύ…

«Θυμάμαι τα πάντα, από όλα τα ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ. Το πιο περίεργο όμως στην μέχρι τώρα καριέρα μου, είναι το συναίσθημα που ένιωσα, όταν μπήκα για πρώτη φορά στο Παλέ, με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Ακόμη, αυτό που με "έφτιαχνε" σαν παίκτη του Άρη, ήταν όταν με έβριζαν στο Κλειστό της Πυλαίας, εν χορώ…».

- Ποιο είναι το δικό σου μήνυμα για το επερχόμενο παιχνίδι;

«Το μήνυμά μου είναι προς τον Άρη: Παίξτε γι αυτό που φοράτε!»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags