Facebook Pixel Όταν ο Ντέγιαν έβαλε τα κλάματα! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2012-12-07 14:19:00

Όταν ο Ντέγιαν έβαλε τα κλάματα! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν ο Ντέγιαν έβαλε τα κλάματα! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Με αφορμή την επιστροφή του "Μιχάλη" Μπατίστ απόψε στο ΟΑΚΑ, ο σκύλος θυμήθηκε την πρώτη συνάντηση του Ντέγιαν Μποντιρόγκα ως αντίπαλος με τον κόσμο του Παναθηναϊκού.
 

Τι και αν οι «πράσινοι» έπαιζαν τότε στο μικρό Σπόρτινγκ, τι και αν η Μπαρτσελόνα νίκησε άνετα και ουσιαστικά τον άφησε εκτός Ευρώπης, η ημερομηνία 18.3.2004 είναι ίσως μία από τις σημαντικότερες για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό.

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, που είχε πετύχει τόσα με την φανέλα του «τριφυλλιού» και ο οποίος αγαπήθηκε όσο ελάχιστοι από την κερκίδα, επέστρεφε στην Ελλάδα ως παίκτης της Μπαρτσελόνα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟ του Ζέλικο Ομπράνοβιτς. Το γήπεδο ασφυκτικά γεμάτο. Όλοι ήξεραν πως οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να… κοντράρουν εκείνη την περίοδο τους Καταλανούς, ωστόσο κανείς από την εξέδρα δεν ασχολούνταν με αυτό. Όλοι είχαν στραμμένη την προσοχή τους στον Ντέγιαν, στον δικό τους Ντέγια! Το έλεγε άλλωστε και το τεράστιο πανό που σήκωσαν: «Είσαι ένας από εμάς… Γύρνα σπίτι!»

Μόλις ο Μποντιρόγκα πάτησε στο παρκέ, έγινε πραγματικός χαμός! Σαν να σήκωνε εκείνη την ώρα ο Φραγκίσκος Αλβέρτης τρία ευρωπαϊκά μαζί. Το σύνθημα «Ντέγιαν Μποντιρόγκα εοέ οε», δονούσε την ατμόσφαιρα, ενώ ο Σέρβος έδειχνε να τα έχει χαμένα. Δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του πως οπαδοί αντίπαλης ομάδας τον υποδέχονταν με τέτοια αγάπη. Αυτό μάλλον τον… έβγαλε και εκτός ματς εκείνο το βράδυ, στο οποίο τελικά η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πήρε τη νίκη.

Ποιος όμως από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού νοιάστηκε πραγματικά εκείνο το βράδυ για το αποτέλεσμα; Λίγο πριν το τέλος του ματς και ενώ οι Καταλανοί είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι, όλο το γήπεδο αποθέωνε τον Μποντιρόγκα και το «παρακαλούσε» για την επιστροφή του. «Φέρε τον Ντέγιαν πίσω Γιαννακόπουλε…» ήταν το σύνθημα που εμπνεύστηκαν οι φίλαθλοι για να πείσουν τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, που λίγο πριν τον είχαν τιμήσει, να τον φέρουν πάλι στον ΠΑΟ.

ΜΕ την λήξη της αναμέτρησης ήρθε η ώρα για τον γύρο θριάμβου. Ο Μποντιρόγκα, που πλέον δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του και χωρίς το άγχος του αγώνα, περνάει μπροστά από όλους τους φιλάθλους, τους χειροκροτεί και τους δείχνει την καρδιά του. Στιγμές που σίγουρα δεν ξέχασε ποτέ ο μεγάλος άσος του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο οποίος τελικά ήρθε στην Ελλάδα μόνο ως αντίπαλος ξανά.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2006 με την φανέλα της Ρόμα. Τότε όμως είχαν αλλάξει τα δεδομένα και ο Παναθηναϊκός ήταν πλέον το… αφεντικό της Ευρώπης και αυτός που «καθάριζε» για πλάκα τα ματς. Η ΚΑΕ ξαναβράβευσε τότε τον Ντέγιαν, ενώ περίπου 10.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να υποδεχθούν τον «φίλο» τους, σε ένα ματς χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Αλλά είπαμε, η σχέση του Μποντιρόγκα με τον κόσμο του Παναθηναϊκού ξεπερνάει τα όρια του μπάσκετ. Αυτό φάνηκε άλλωστε και λίγα χρόνια αργότερα, όταν εγκατέλειψε τα παρκέ και βρέθηκε στην Λεωφόρο για την γιορτή της Θύρας 13.

Σήμερα λοιπόν, επιστρέφει ο Μάικ Μπατίστ στο ΟΑΚΑ, ο πρώτος από τη μεγάλη ομάδα του «Ζοτς» και των Ευρωπαϊκών. Ο «Μιχαλάκης» θα βραβευτεί, αλλά σίγουρα δεν θα ζήσει τις στιγμές που βίωσε ο Μποντιρόγκα. Ο κόσμος τον αγαπάει, αλλά Ντέγιαν δεν είναι. Ανάλογη υποδοχή ίσως να έχουμε μόνο στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Θα μάθουμε τα επόμενα χρόνια…
 

Το βίντεο με την πρώτη επιστροφή του Ντέγιαν ως παίκτης της Μπαρτσελόνα:





Αποθέωση Ντέγιαν στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος και παίκτης της Ρόμα:





Ας θυμηθούμε κάποια από τα… κατορθώματα του Μποντιρόγκα με την φανέλα του ΠΑΟ:





Το τελευταίο του επίσημο ματς :



Συντάκτης: Βαγγέλης Καράμαλης
 

 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags