Facebook Pixel Ενέργεια και κόσμος = νίκη!
Μπάσκετ
| 2013-01-23 17:51:00

Ενέργεια και κόσμος = νίκη!

Ενέργεια και κόσμος = νίκη!

Ενέργεια από τους παίκτες και βοήθεια από την εξέδρα ζήτησε ο άμεσος συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στο paobcblog

Καλησπέρα σε όλους…

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για την αναμέτρησή μας με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Την τρίτη μεταξύ μας φετινή αναμέτρηση, καθώς έχουμε ήδη συναντηθεί δύο φορές στην Euroleague.

Στον πρώτο αγώνα χάσαμε δύσκολα, στον δεύτερο θεωρώ ότι παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ, κάναμε ίσως ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια.
Η βοήθεια του κόσμου ήταν καθοριστική, γιατί μας έδωσε πολλή ενέργεια. Ένας από τους λόγους της νίκης μας και της καλής εμφάνισης που πραγματοποιήσαμε ήταν ότι βγάλαμε πολλή ενέργεια στο παρκέ. Η ομάδα μας διαφέρει από εκείνη ως σύνθεση, καθώς έχουν γίνει αλλαγές, είναι αρκετά διαφορετική, αλλά και πάλι το πρώτο στοιχείο που πρέπει να έχουμε είναι ενέργεια και όλοι περιμένουμε ότι θα έχουμε και πάλι τη βοήθεια από την εξέδρα στην προσπάθειά μας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης σε αντίθεση με εμάς δεν έχει αλλάξει. Ούτε ο τρόπος παιχνιδιού της, ούτε η σύνθεσή της σε σχέση με την κανονική περίοδο της διοργάνωσης. Είναι ομάδα με πολύ ταλέντο, έμπειρους παίκτες, καλούς παίκτες και αρέσκεται στο ελεύθερο παιχνίδι. Βασίζονται κυρίως στον αιφνιδιασμό, χρησιμοποιεί πολλά σκριν στην επίθεση, προκειμένου να βρουν ελεύθερα σουτ, ενώ στην άμυνα πιέζουν πολύ με πρώτο στόχο το κλέψιμο, ώστε να βγουν στον αιφνιδιασμό. Θέλουν να σε αναγκάσουν να κάνεις ένα γρήγορο σουτ χωρίς ισορροπία, ώστε μέσα από το αμυντικό ριμπάουντ, να φύγουν στον αιφνιδιασμό.

Εμείς εκτός από την ενέργεια, θα πρέπει
στην άμυνα να περιορίσουμε τους σουτέρ της Ρεάλ όπως ο Ρούντι, ο Γιουλ, ο Ροντίγκεθ, ο οποίος σουτάρει πολύ καλά τώρα τελευταία, ο Κάρολ… Πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό, να σταματήσουμε τους αιφνιδιασμούς, να μην τους δώσουμε εύκολα καλάθια και να αποφύγουμε τα λάθη. Είναι απαραίτητο να έχουμε διάρκεια στην απόδοσή μας, να παίξουμε ποιοτικό μπάσκετ για μεγαλύτερο διάστημα. Δεδομένο είναι ότι για να ελέγξουμε το ρυθμό θα πρέπει να ελέγξουμε πριν από οτιδήποτε άλλο τα ριμπάουντ.

Σας περιμένουμε στο ΟΑΚΑ για έναν ακόμη πολύ σημαντικό για την ομάδα αγώνα…

Σωτήρης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags