Facebook Pixel Ξεπέρασε το ΣΕΦ και πάει Ελληνικό... μέσω Ρεθύμνου!
| 2013-02-06 18:36:00

Ξεπέρασε το ΣΕΦ και πάει Ελληνικό... μέσω Ρεθύμνου!

Ξεπέρασε το ΣΕΦ και πάει Ελληνικό... μέσω Ρεθύμνου!

Ο Παναθηναϊκός ξέχασε πολύ γρήγορα την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, νίκησε με 85-55 εκτός έδρας τον ΑΓΟΡ Ρεθύμνου και πάει πλέον με καλή ψυχολογία στον τελικό του Κυπέλλου την Κυριακή στο Ελληνικό.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο «Μελίνα Μερκούρη», έχοντας ως στόχο τη... μερική αμνησία, όχι απλώς για να ξεχάσει την πρόσφατη ήττα στο Σ.Ε.Φ., αλλά και για να μη παρασυρθεί απ' τον προσεχή τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, επίσης απέναντι στον Ολυμπιακό (10/2, 18:30/Ε.Τ.1). Η αντίδρασή του αποδείχτηκε άκρως ικανοποιητική, επιστρέφοντας με εντυπωσιακό τρόπο στις νίκες.

Το τελικό 58-85 έβαλε τέλος στο σερί των 3 συνεχόμενων νικών του Α.Γ.Ο.Ρ., ενώ ανέβασε τον Παναθηναϊκό στο 13-3.

Πλέον άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς...

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός ήθελε να επιβάλει νωρίς το ρυθμό του κι ο Α.Γ.Ο.Ρ. απλούστευσε το έργο του με 2/8 δίποντα και 0/8 τρίποντα στην πρώτη περίοδο. Με 10/14 δίποντα (και 1/4 τρίποντα) στο ίδιο διάστημα ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε πολλά περισσότερα, ώστε να τεθεί επικεφαλής και να συνεχίσει αναλόγως μέχρι τέλους.

MVPs: Οι Σχορτσανίτης και Λάσμε κυριάρχησαν κατά κράτος κάτω απ' τα καλάθια. Οι δύο ψηλοί του Παναθηναϊκού σκόραραν από κοινού 28 πόντους με 14/17 δίποντα, ενώ κατέβασαν και 12 ριμπάουντ.

ΑΦΑΝΤΗ: Ο Α.Γ.Ο.Ρ. στηρίζεται ως επί το πλείστον στο μακρινό σουτ του, αλλά η περιφερειακή γραμμή του δήλωσε απούσα με 7/36 τρίποντα.

ΚΕΥ ΡΟΙΝΤ: Ο Α.Γ.Ο.Ρ. σκόραρε το πρώτο τρίποντό του στο 13' κι ήδη ήταν αργά (16-34), αφού ο Παναθηναϊκός δεν είχε αντίπαλο μέσα στη ρακέτα. Το 29-42 του 17' ήταν όσο πιο κοντά του επέτρεψε να πλησιάσει και στη συνέχεια η διαφορά είχε μόνο μία επιλογή: Την ανηφόρα. Το +33 (41-74) του 31' αποτέλεσε τη μέγιστη τιμή της.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Το «Μελίνα Μερκούρη» σπανίως δε σφίζει από ζωή κι η αναμέτρηση δύσκολα θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα. Το κλειστό ήταν κατάμεστο, ενώ οι φίλοι του Παναθηναϊκού συνέβαλαν τα μέγιστα στη δημιουργία μίας αόμη πιο ζεστής ατμόσφαιρας. 

Τα δεκάλεπτα: 9-28, 34-50, 41-72, 58-85

Πηγή: gazzeta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags