Facebook Pixel Μπορεί ο Κόμπε να ξεπεράσει (και) τον Τζόρνταν;
| 2013-03-31 16:08:00

Μπορεί ο Κόμπε να ξεπεράσει (και) τον Τζόρνταν;

Μπορεί ο Κόμπε να ξεπεράσει (και) τον Τζόρνταν;

Τα ξημερώματα της Κυριακής (31/3) ο Κόμπε Μπράιαντ έγραψε ιστορία, καθώς ξεπέρασε τον θρυλικό Ουίλτ Τσάμπερλαιν και ανέβηκε στην τέταρτη θέση του πίνακα των παικτών με τους περισσότερους πόντους στην ιστορία του ΝΒΑ.

Πλέον επόμενος «στόχος» του είναι ο Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος τον ξεπερνά για 858 πόντους. Το στοίχημα λοιπόν για τον Κόμπε είναι να καταφέρει απλά να παραμείνει υγιής. Εάν το πετύχει αυτό, τότε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα καταφέρει να σκαρφαλώσει ακόμη ψηλότερα στη συγκεκριμένη λίστα.

Παρατηρώντας κανείς τους αριθμούς, εύκολα διαπιστώνει πως ο Κόμπε βάζει, σε μια σεζόν 82 αγώνων, περίπου 2000 πόντους τον χρόνο. Είναι δηλαδή δεδομένο πως θα ξεπεράσει τον Μάικλ Τζόρνταν. Το θέμα για εκείνον είναι το αν θα προλάβει να ξεπεράσει και τον Καρλ Μαλόουν, ο οποίος είναι ο αμέσως επόμενος σε αυτή την θρυλική λίστα. Ο «Black Mamba» απέχει από τον «Μailman» 5494 πόντους. Για τον Μπράιαντ αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αγωνιστεί ακόμα 2.5 χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο και φυσικά χωρίς να τραυματιστεί.

Για έναν παίκτη σαν τον Μπράιαντ τίποτα δεν είναι αδύνατο, αλλά όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση το καλοκαίρι του 2014, όπου λήγει και το συμβόλαιό του, ενώ δεν έχει αφήσει κανένα παράθυρο ανοιχτό για ενδεχόμενη επέκταση, άρα όπως καταλαβαίνει κανείς, είναι πρακτικά αδύνατο να γεφυρώσει το χάσμα των 5.500 πόντων που απέχει από τον Μαλόουν.

«Θέλω να αποχωρήσω με το κεφάλι ψηλά. Στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι πολύ εύκολο για μένα να παίζω μέχρι τα 40 μου χρόνια, για 20 λεπτά ανά παιχνίδι και να βάζω 15 πόντους, αλλά δεν το θέλω» είχε πει κάποτε χαρακτηριστικά ο πέντε φορές πρωταθλητής ΝΒΑ.

Συνοψίζοντας λοιπόν, ο Κόμπε λογικά θα ξεπεράσει τον Μάικλ Τζόρνταν στον πίνακα των σκόρερ και θα είναι ο τρίτος κορυφαίος στην πλούσια ιστορία του αμερικάνικου μπάσκετ. Εκείνον πάντως δεν τον ενδιαφέρουν τόσο αυτά τα ρεκόρ, όσο το να κατακτήσει το έκτο πολυπόθητο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Είτε το πετύχει είτε όχι, ο Μπράιαντ θα περάσει στο πάνθεον του παγκόσμιου αθλητισμού, ως ένας από τους καλύτερους παίκτες που πάτησαν ποτέ στο παρκέ.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags